2014-10-01 05:32:06
Φωτογραφία για Διαβάστε τις πιο διάσημες ιστορίες κλοπής έργων τέχνης!
Πίνακες που η αξία τους μετριέται σε εκατομμύρια ευρώ έκαναν κατά καιρούς φτερά με κινηματογραφικό τρόπο από ιδιωτικές συλλογές και μουσεία ανά τον κόσμο.

Από τη «Μόνα Λίζα» στην «Κραυγή» και από "το Κονσέτο" στο "Περιστέρι με τα μπιζέλια", η κλοπή έργων τέχνης αποτελούσε ανέκαθεν μια ιδιαίτερα επικερδή δραστηριότητα.  

Αυτός είναι και ο λόγος που κατά καιρούς, έχουν σημειωθεί πολλές διαρρήξεις και κλοπές σημαντικών έργων σε μεγάλες γκαλερί και μουσεία του κόσμου.

Η κλοπή της «Μόνα Λίζα»

Η διασημότερη κλοπή μέχρι σήμερα, θεωρείται αυτή της Μόνα Λίζα, όταν στις 21 Αυγούστου του 1911, ένας πρώην υπάλληλος του Λούβρου βγήκε σαν κύριος από το μουσείο, παίρνοντας μαζί του το διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Ο πίνακας βρέθηκε δύο χρόνια μετά και ο κλέφτης έμεινε στη φυλακή για έξι μήνες.

Η κλοπή της «Κραυγής»

Ο πίνακας "η Κραυγή" του ζωγράφου Έντβαρντ Μουνχ κλάπηκε όχι μία, αλλά δύο φορές, με διαφορά μιας δεκαετίας. Και τις δύο φορές, οπλισμένοι ληστές, μπήκαν στο μουσείο Τέχνης του Όσλο και αφού ακινητοποίησαν επισκέπτες και φύλακες, πήραν τον πίνακα, ο οποίος επέστρεψε στο μουσείο το 2006.


Άλλοι πίνακες που αναζητούνται

Ο πίνακας του διάσημου ολλανδού ζωγράφου Γιόχανες Βέρμεερ «Το κονσέρτο»  βρισκόταν στο μουσείο της Isabella Stewart Gardner, μέχρι τις 18 Μαρτίου του 1990, όταν δύο ληστές ντυμένοι αστυνομικοί τον έκλεψαν, μαζί με άλλα 13 έργα τέχνης. Η αξία του εκτιμάται στα διακόσια εκατομμύρια.

Τον Μάιο του 2010, ένας άνδρας μπήκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι και έκλεψε συνολικά πέντε πίνακες, συμπεριλαμβανομένων των «Περιστέρι με μπιζέλια» του Πάμπλο Πικάσο και «Ποιμενική» La Pastorale του Ανρί Ματίς. Οι δύο πίνακες αναζητούνται μέχρι και σήμερα.

Η κλοπή ενός έργου τέχνης είναι σίγουρα δύσκολη υπόθεση, που απαιτεί μεγάλη οργάνωση και προσοχή, με τη λεία να είναι σχετικά εύκολο να κρυφτεί, αλλά σχεδόν ακατόρθωτο να πουληθεί.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ