2014-10-01 06:57:09
Φωτογραφία για Δ. Καρύδης: «Unfair» του πρωθυπουργού η αναφορά σε «Δημοκρατική Παράταξη»
Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τη ΝΔ έπειτα από την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά το Σάββατο στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, έδωσε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι «η ΝΔ είναι η Δημοκρατική Παράταξη», ο κ. Καρύδης έκανε λόγο για ένα «unfair» του πρωθυπουργού και σημείωσε ότι λόγω της κρίσης το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη ΝΔ, καθώς και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά της ΝΔ. «Η ΝΔ ήταν αυτή η οποία, μετά τα Ζάππεια και τον αντιμνημονιακό αγώνα ήρθε στη γραμμή που εμείς είχαμε χαράξει για την έξοδο από την κρίση. Το ίδιο κάνουν τώρα και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Καρύδης μιλώντας στο Σκάι. Σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καρύδης είπε ότι «κάποιοι νομίζουν ότι αντλούν δυνάμεις λέγοντας ‘όχι’ σε όλα, κινούμενοι στη γραμμή του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της ανευθυνότητας».


Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε «αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος» λέγοντας ότι «η τοποθέτηση του κ. Δραγασάκη για το χρέος αποτελεί σαφώς μία ‘κωλοτούμπα’ από τις θέσεις του κ. Λαφαζάνη» και υποστήριξε ότι «ο κ. Δραγασάκης προσχώρησε στην ουσία στη θέση και την πολιτική την οποία εμείς ως ΠΑΣΟΚ εγκαινιάσαμε με το μεγάλο κούρεμα, το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτεύχθηκε και την επιμήκυνση μέσω παραμετρικών αλλαγών που πρέπει να επεκταθεί».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι το κόμμα είναι αντίθετο «στο άνοιγμα του ασφαλιστικού, τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία και στην πολιτική για τα κόκκινα δάνεια». Επίσης, σημείωσε ότι «η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων δε χρειάζεται και δεν μπορεί να γίνει σε μια χώρα με 27% ανεργία -άλλωστε με τη συμφωνία της τρόικας δημιουργήσαμε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Αντίθετα εμείς λέμε ότι χρειάζεται να δούμε τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, τη φορολογία, την δικαιοσύνη, την πραγματική οικονομία».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ετοιμάζεται για εκλογές»

Πάντως, ο κ. Καρύδης αρνήθηκε ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές και τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν ετοιμάζεται για εκλογές. Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι είμαστε αντίθετοι με αυτό το ενδεχόμενο. Πιστεύουμε ότι οι εκλογές θα πάνε πίσω τη χώρα, θα δημιουργήσουν μεγάλη ανασφάλεια σε μια περίοδο που η χώρα κάνει μεγάλα και κρίσιμα βήματα». Σχολιάζοντας τη διαπίστωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος συνεργασίας με τη ΝΔ, ο κ. Καρύδης είπε ότι «το λένε αυτό για μετά τις εκλογές. Και λέμε πως όταν γίνουν οι εκλογές ακριβώς επειδή δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός, ούτε ετεροπροσδιοριζόμαστε σε σχέση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, αυτό που δίνουμε ως μήνυμα είναι ότι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ο πολιτικός χώρος του ΠΑΣΟΚ της Κεντροαριστεράς, της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης, που έχει συμβάλλει όλα αυτά τα χρόνια στη σταθερότητα της χώρας με υπεύθυνες και σοβαρές θέσεις και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και να δυναμώσει πολιτικά .Γι’ αυτό θέσαμε και το θέμα του εκλογικού νόμου. Σήμερα η κοινωνία θέλει συνεργασίες και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στον εκλογικό νόμο». Καταλήγοντας, εξέφρασε την άποψη ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα πρέπει να γίνει μετά την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να μπει στη μικροκομματική διαμάχη αλλά πρέπει αυτή η Βουλή να ψηφίσει Πρόεδρο ώστε να συνεχιστεί με σταθερότητα, η πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ