2014-10-05 20:27:34
Φωτογραφία για Το δρομολόγιο της φρίκης: Καρέ-καρέ το οδοιπορικό του τρόμου για τέσσερις Σύρους μετανάστες...
Η ιστορία τεσσάρων μεταναστών από την Συρία, οι οποίοι έδωσαν  «γη και ύδωρ» προκειμένου να βρεθούν μέσω Κρήτης στην Ιταλία αποκαλύπτει καρέ-καρέ πώς δρουν τα κυκλώματα των σύγχρονων δουλεμπόρων στην μεγαλόνησο. Μέσα από την δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου ξετυλίγεται λεπτομερώς το κουβάρι της υπόθεσης που ξεκινά από την Τουρκία, περνάει μέσα από την Μύκονο για να καταλήξει στο Ηράκλειο και στα νότια παράλια της Κρήτης.

Πόσα πλήρωσαν στους δουλεμπόρους οι τέσσερις μετανάστες, την αγωνία που βίωσαν νύχτες ολόκληρες κρυμμένοι σε μάντρες και παραλίες για να φύγουν με κάποιο πλοιάριο ή φουσκωτό, μέχρι που οι διακινητές τους εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να φθάσουν στην άκρη του νήματος και να περάσουν χειροπέδες σε τέσσερις διακινητές από την Συρία, για τους οποίους υπήρχαν εδώ και καιρό πληροφορίες σχετικά με τη δράση τους. Ως βασικός κατηγορούμενος φέρεται νεαρός Σύρος, ο οποίος διατηρεί μίνι-μάρκετ στην πόλη του Ηρακλείου. Στο «δόκανο» των Αρχών έπεσαν δύο ακόμα συμπατριώτες του, οι οποίοι είχαν αναλάβει να επιτηρούν τους μετανάστες αλλά και ένας ακόμα ομοεθνής τους με ...ειδίκευση στην διακίνηση μεταναστών μέσω αεροδρομίου.


Η αντίστροφη μέτρηση για το «ξήλωμα» του κυκλώματος, η φήμη του οποίου είχε φθάσει μέχρι την Αθήνα, ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, οπότε και οι τέσσερις μετανάστες ζήτησαν την βοήθεια της Αστυνομίας, στο Ηράκλειο. Όπως κατέθεσαν, έφθασαν στις ακτές της Τουρκίας, επιβιβάστηκαν σε σκάφος προκειμένου να διασχίσουν το Αιγαίο.  Βγήκαν στην Μύκονο όπου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της περιοχής. Τους δόθηκαν τα γνωστά υπηρεσιακά σημειώματα με βάση τα οποία θα πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Οι τέσσερις μετανάστες αποφασισμένοι να φθάσουν στην Ιταλία, δεν το έβαλαν κάτω. Πήγαν στην Αθήνα και άρχισαν να ρωτούν πώς θα μπορέσουν να φύγουν από την Ελλάδα. Εκεί τους συμβούλευσαν να πάνε στην Κρήτη καθώς υπάρχει κύκλωμα που έχει τον τρόπο να τους βγάλει εκτός ελληνικών συνόρων.

Το σπίτι στα Καμίνια, ο Πλακιάς, η βλάβη και το φουσκωτό

Με το πλοίο της γραμμής ταξίδεψαν στο Ηράκλειο. Ήρθαν σε επαφή με τον Σύρο, ιδιοκτήτη του μίνι-μάρκετ. Συμφώνησαν να καταβάλλουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων. Τους οδήγησε σε σπίτι στην περιοχή των Καμινίων όπου διέμειναν για μερικές ημέρες. Το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στο διαμέρισμα, τη φύλαξη τους είχαν αναλάβει δύο συνεργοί συμπατριώτες του.

Κάποιο βράδυ, τους φόρτωσαν σε ένα αυτοκίνητο και τους οδήγησαν σε παραλία στα νότια του νομού. Εκεί συγκεντρώθηκαν και άλλοι περίπου 15 μετανάστες. Όλοι μαζί θα επιβιβάζονταν σε δύο βάρκες,  όμως λόγω βλάβης το σχέδιο ματαιώθηκε.

Η Οδύσσεια των τεσσάρων μεταναστών συνεχίστηκε. Οι διακινητές τους οδήγησαν σε μία μάντρα δίπλα σε άλλη παραλία, η οποία προκύπτει ( από το GPS στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των θυμάτων) ότι ήταν στην περιοχή του Πλακιά. Την επόμενη νύχτα τους μεταφέρουν σε άλλη παραλία, αρκετά πιο μακρυά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους. Περίμεναν εκεί μέχρι να εμφανιστεί κάποιο  φουσκωτό σκάφος, όπως τους είχαν υποσχεθεί.  Οι τέσσερις Σύροι επιβιβάζονται, αναχωρούν από την Κρήτη όμως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τους γυρίζουν πίσω και πλέον τους εγκαταλείπουν.

Απελπισμένοι αναζητούν τον βασικό διακινητή.  Ζητούν πίσω τα χρήματα που του έδωσαν. Εκείνος τους διαβεβαιώνει ότι θα επιστρέψει το ποσό των 12.000 ευρώ, όμως ζητάει μερικές ημέρες ως πίστωση χρόνου. Κάτι ωστόσο που δεν έγινε.

Οι τέσσερις μετανάστες αναγνώρισαν με μεγάλη βεβαιότητα τον ιδιοκτήτη του μίνι-μάρκετ ως τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος. Αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην σύλληψη του. Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψαν πληροφορίες και για τους δύο φύλακες.

Αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα και θα επέστρεφαν με το πλοίο της γραμμής. Οι δύο αλλοδαποί δεν πρόλαβαν να αποβιβαστούν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκε μία σφραγίδα «check in» και μία πλαστή Ρουμανική ταυτότητα. Αυτά προορίζονταν για τον τέταρτο εμπλεκόμενο Σύρο, ο οποίος συνελήφθη σε καφενείο του Ηρακλείου όπου είχε κλειστεί δήθεν συνάντηση με τους άλλους δύο κατηγορούμενους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΧΑΡΕΪΝΤΕ : ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΑ... MIND GAMES!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΧΑΡΕΪΝΤΕ : ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΑ... MIND GAMES!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ