2014-10-05 20:34:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Συνεργασία του Αρσακείου Λυκείου με το Πανεπιστημίο Πατρών
Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών έχει ξεκινήσει από διετίας συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, σε Θερινά Σχολεία και σεμινάρια.

Μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με το Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών (Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού – LMS, Δ/ντής Καθ. Γ. Χρυσολούρης και υπεύθυνος των προγραμμάτων Αν. Καθ. Δ. Μούρτζης), το Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών (υπεύθυνοι των προγραμμάτων: Καθ. Θ. Αντωνα-κόπουλος και Αν. Καθ. Ε. Δερματάς), το Τμ. Βιολογίας (Εργαστήριο Κρυσταλλογραφίας Ακτίνων Χ / Δομικής Βιολογίας, με υπεύθυνη την Λέκτορα κ. Ε. Μαργιωλάκη), το Τμ. Αρχιτεκτονικής (υπεύθυνοι: η κ. Πρώιμου και ο κ. Μπαμπασίκας) και το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Τμ. Γεωλογίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Σώκο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Νεοελληνικών Διαλέκτων του Τμ. Φιλολογίας (ειδίκευση Γλωσ-σολογίας), με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Αγ
. Ράλλη, με το Εργαστήριο Οικολογίας και Διαχείρισης Βιοποικιλότητας του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (υπεύθυνος: ο καθηγητής Π. Δημόπουλος), αλλά και το Τμ. Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών (υπεύθυνοι οι: Π. Νταβλούρος, Αν. Καθηγητής Παθολογίας – Καρδιολογίας, Αγ. Καρατζά, Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιοκαρδιολογίας, και ο κ. Γυφτόπουλος, Αν. Καθηγητής Ανατομίας).

Επίσης, προγραμ-ματίζονται περιβαλλοντικές δράσεις, σε συνεργασία με τον Καθηγητή του Τμ. Χημικών Μηχανικών Β. Στιβανάκη και με την παρότρυνση του Αναπληρωτή Πρύτανη Υποδομών και Αειφορίας, Καθηγητή Γ. Αγγελόπουλου.

Σε εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων αυτών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2/10/2014 στα Αρσάκεια Σχολεία, παρευρέθηκαν η Πρύτανις, Καθ. Β. Κυριαζοπούλου, και ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως, Καθ. Ν. Καραμάνος, οι οποίοι εξέφρασαν την ευχή η συνεργασία αυτή να επεκταθεί σε όσα περισσότερα σχολεία της περιοχής μας γίνεται και να αγκαλιαστεί, παράλληλα, από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Τόνισαν, επίσης, ότι επιθυμία του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελεί να το γνωρίσουν εκ των έσω οι μαθητές των Λυκείων, για να τους υποδεχθούμε, στη συνέχεια, ως φοιτητές στα Τμήματα της επιλογής τους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ