2014-10-07 00:08:43
Φωτογραφία για Βασικοί κανόνες για ένα ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα το χειμώνα!
Το χειμώνα με το κρύο η παραγωγή σμήγματος στο δέρμα ελαττώνεται αισθητά και ο φυσικός μανδύας υδρολιπιδίων δεν αρκεί πλέον. Η επιδερμίδα στεγνώνει και μπορεί να γίνει τραχιά και να σκάσει. Ακόμα και οι λιπαρές επιδερμίδες επηρεάζονται. Με τη σωστή φροντίδα θα περάσετε την κρύα αυτή εποχή χωρίς να ταλαιπωρήσετε το δέρμα σας. Μάθετε τους βασικούς κανόνες για ένα ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα και το χειμώνα!

Κανόνας 1: Το να πίνετε πολλά υγρά είναι εξίσου σημαντικό όσο και το καλοκαίρι. 0 οργανισμός χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα. Από τη μια διατηρούνται υγροί οι βλεννογόνοι υμένες και από την άλλη προστατεύεστε από κρυολογήματα.

Κανόνας 2: Αυτό που χρειάζεται τώρα το δέρμα σας είναι αρκετές λιπαρές και υδατικές ουσίες. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα ελαφρώς πιο λιπαρή από αυτή που χρησιμοποιείτε το καλοκαίρι, αρκεί βέβαια να είναι κατάλληλη για το δικό σας τύπο δέρματος.


Κανόνας 3: Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενυδατώσει σωστά το δέρμα σας το πρωί, ειδικά αν πρόκειται να βγείτε έξω, για να αποφύγετε την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα. Στη συνέχεια, το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο, καθαρίστε καλά το πρόσωπο σας γιατί οι ρύποι μπορεί να να ερεθίσουν το δέρμα σας και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα νύχτας.

Κανόνας 4: Μια-δυο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα απαλό προϊόν απολέπισης, για να διώξετε μακριά το ξηρό δέρμα.

Κανόνας 5: Τα χείλη ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα στο κρύο γιατί δε διαθέτουν δικούς τους σμηγματογόνους αδένες. Μην παραλείπετε λοιπόν ποτέ να έχετε στην τσάντα σας ένα lip balm για τα χείλη.

Κανόνας 6: Όπως φροντίζετε το πρόσωπο πρέπει να φροντίζετε και όλο σας το σώμα. Χρησιμοποιείτε κρέμες βαθιάς ενυδάτωσης για να αποφύγετε την ξηρότητα. Βέβαια το σώμα δε χρειάζεται τόσο μεγάλη προσοχή το χειμώνα, όση χρειάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι περισσότερο εκτεθειμένο.

Κανόνας 7: Τέλος, θυμηθείτε ακόμα να δώσετε ίδια προσοχή με το πρόσωπο σας, στο λαιμό και στο στήθος.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ