2014-10-08 20:04:36
Φωτογραφία για Σύγκρουση Σταμάτη με Δραγασάκη για τη διαπλοκή στη Βουλή
Το τέλος των μνημονίων αλλά και οι στρατηγικές κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την... παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μονοπωλούν τον πρώτο γύρο της συζήτησης στην Βουλή επί της προτάσεως της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με με καυγά επί του διαδικαστικού με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη να επιτίθεται στον πρωθυπουργό που λείπει από την αίθουσα της Ολομέλειας λόγω της συμμετοχής του στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στο Μιλάνο

Στη συνέχεια σημειώθηκε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του κ. Γιάννη Δραγασάκη λόγω της αναφοράς του δεύτερου περί σχέσεων διαπλοκής του Μεγάρου Μαξίμου με εκδότες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες.

«Σήμερα μπορεί ένας εκδότης μεγαλοεπιχειρηματίας εφοπλιστής να πάρει ένα τηλέφωνο στο Μαξίμου και να του σβήσουν το πρόστιμο», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την συζήτηση επί του αιτήματος ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.


Από την άλλη πλευρά ο κ. Σταμάτης απάντησε λέγοντας «Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό στην αίθουσα. Βαριά κατηγορία ή βαριά συκοφαντία και είναι στο χέρι του να αποδείξει τι από τα δύο ισχύει. Ονοματεπώνυμο. Πείτε ονόματα έτσι μιλούν οι έντιμοι πολιτικοί. Μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά ο καθένας έχει προσωπική εκτίμηση για κάθε βουλευτή. Σήμερα μας απογοητεύσατε».

Ο κ. Δραγασάκης ζήτησε τον λόγο για να αναφέρει ότι «εάν υπάρξει επιμονή για ονόματα ίσως και να τα πω. Δεν είμαι έτοιμος αυτή την στιγμή. Το πότε θα το καθορίσω εγώ. Μέχρι τότε προτείνω φιλικά αν θέλετε ελέγξετε όλες τις τροπολογίες που πέρασαν με ευθύνη Μπαλτάκου και μετά ξανασυζητάμε», για να ανταπαντήσει ο υπουργός: «Απάντηση δεν υπάρχει. Ο λόγος πρέπει να είναι ξεκάθαρος και εσείς έχετε το βάρος της απόδειξής και όχι εμείς. Άλλη εικόνα είχαμε για εσάς».

Μάκης Βορίδης: «Το μνημόνιο τελείωσε»

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι το Μνημόνιο τελείωσε ενάμιση χρόνο πριν την κανονική του λήξη χάρη στις ενέργειες του πρωθυπουργού που σταθεροποίησε την οικονομία της χώρας, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιάννης Δραγασάκης απάντησε πως «η κυβέρνηση δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Παραπλανά τον κόσμο», ενώ σημείωσε ότι «το τέλος των Μνημονίων είναι όπως αυτό που ακούγαμε ότι φεύγουν οι βάσεις στην Σούδα» και πως «οι βάσεις όμως εξακολουθούν να υπάρχουν».

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, εκτιμώντας πως «σε συνεννόηση με τους εταίρους, τις αγορές και το διεθνές περιβάλλον δεν θα χρειαστούμε άλλο τον Μηχανισμό Στήριξης».

«Το μνημόνιο τελειώνει 1,5 χρόνο νωρίτερα από ότι ήταν να τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως στην νέα -μεταμνημονιακή- εποχή που δεν θα υπάρχουν «βάρβαροι», το ερώτημα που θέτουν οι πολίτες και πρέπει να απαντήσουν τα πολιτικά κόμματα είναι: δουλειές, ανάκτηση εισοδημάτων και μείωση φορολογίας.

Πρόσθεσε δε πως «στο μενού ο πολίτης έχει δύο λύσεις».

«Η μια η δική μας που λέμε ότι έχουμε μοχλό για την οικονομία την αύξηση παραγωγικότητας, του ανταγωνισμού, τις ιδιωτικές επενδύσεις την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας», είπε ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Υπάρχει και η άλλη λύση του ΣΥΡΙΖΑ -δεν το λένε κρατική οικονομία- αλλά κοινωνική διαδικασία μέσων παραγωγής. Υπάρχει πρόγραμμα που λέει θα κάνουμε προσλήψεις στο Δημόσιο και κρατικές τις τράπεζες».

Σημείωσε, επίσης, ότι οι πολίτες δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα «με κρυφή ατζέντα» αλλά με πραγματικές θέσεις όπως «για την εξωτερική πολιτική λένε ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου πρέπει να εμπνευστούν από τα βήματα των χωρών Λατινικής Αμερικής που έχουν δύσκολο και αντιφατικό δρόμο αποδέσμευσης ή σχετικής ανεξαρτησίας από Διεθνείς οργανισμούς».

«Όμως οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου το έχουν τακτοποιήσει αυτό το ζήτημα ιδρύοντας την ΕΕ. Τι προτείνετε λοιπόν στους πολίτες;», ανέφερε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ