2014-10-10 10:18:07
Φωτογραφία για «Δίνουμε άμεσα λεφτά για το Καστέλι, αλλά πείτε μας τι θα κάνετε με το...Καζαντζάκης»!
Το μικρότερο αεροδρόμιο και η αγορά (πλέον στο παιγνίδι είναι βασικά οι Κινέζοι και οι Γάλλοι) που δείχνει ενδιαφέρον για το Καστέλι «επιβάλλουν» και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να χρηματοδοτήσει το νέο διεθνή αερολιμένα!

Λέει «ναι» πλέον η ΕΤΕΠ στην προοπτική χρηματοδότησης του διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου με δύο προϋποθέσεις: η τοπική κοινωνία και το αεροδρόμιο...Καζαντζάκης.

Τα στελέχη της ΕΤΕΠ ήταν ξεκάθαρα: «Χρηματοδοτούμε το έργο, τόσο τον ανάδοχο, όσο και το Δημόσιο με όρους που θα συμφωνήσουμε». Το είπαν και χθες το βράδυ στην πολύ ενδιαφέρουσα, όπως αποδείχθηκε, συνάντηση που είχαν στο δήμο Μινώα Πεδιάδος με το δήμαρχο κ.Καλογεράκη και στελέχη του δήμου.

Ο δήμαρχος φέρεται να έθεσε το θέμα της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής, της ανταποδοτικότητας για το δήμο και μια σειρά από άλλα σοβαρά ζητήματα που για Καστέλι και Αρκαλοχώρι είναι ακανθώδη.


«Δεν μπορούμε να συζητήσουμε εάν δεν υπάρξει ανταποδοτικότητα στην περιοχή. Πως να πει ναι και η τοπική κοινωνία εάν δε δει πραγματικούς όρους ανάπτυξης και φυσικά μια σύμβαση με το δήμο» είπε ο κ.Καλογεράκης συζητώντας με τους  Κώστα Συναδινό, επικεφαλής χορηγήσεων της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, Μάνο Μαρουλάκη στέλεχος ΕΤΕΠ, Βασίλη Κωστόπουλο στέλεχος ΕΤΕΠ παρόντων και των Νίκου Μυρτάκη ,Αντιπρόεδρου της Παγκρήτιας Τράπεζας, και  Βαγγέλη Πτερούδη Διευθυντή εργασίας Παγκρήτιας Τράπεζας.

«Είμαστε ανοιχτοί και σε αυτό!» απάντησε ο κ.Μαρουλάκης που εξήγησε τα νέα δεδομένα και τις προοπτικές που υπάρχουν ώστε σε μια πενταετία από την τελική επιλογή αναδοχου να προχωρήσει η κατασκευή του νεου αεροδρομίου. Φάνηκε ότι η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας είναι για την ΕΤΕΠ πρωταρχικός στόχος ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα τόσο μεγάλο σχέδιο.

Κι αν αυτό είναι το ένα...κλειδί της υπόθεσης , το άλλο είναι το αεροδρόμιο Καζαντζάκης. Εκεί θέλουν συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης και ανάπλασης της περιοχής.

«Δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα η τεράστια αυτή περιοχή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου να γίνει...Ελληνικό. Παραιτημένο τώρα 15 χρόνια! Θα χρειαστεί σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις με χρονοδιαγράμματα για να προχωρήσει το όλο προτζεκτ» είπαν τα στελέχη δείχνοντας ότι με αυτά...δεν μπορεί να παίξει η ελληνική πλευρά.

Στο τραπέζι πάντως της συζήτησης έπεσαν πολλά ζητήματα όπως ακόμη και η αξιοποίηση του αεροδρομίου Χανίων από ιδιώτη. Κάποιοι εκφράζουν φόβους μήπως αυτό γίνει ισχυρό αντίβαρο στο Καστέλι και πάει...άπατο το νέο αεροδρομιο. Ωστόσο , οι μελέτες δείχνουν μια διαφορετική εξέλιξη και άλλο επίπεδο στο ένα και τον άλλο αερολιμένα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κόμπανι, το νέο Μεσσολόγγι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κόμπανι, το νέο Μεσσολόγγι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ