2014-10-10 13:39:27
Φωτογραφία για Άλλα τα μάτια του λαού... κι άλλα της κουκουβάγιας
*Αρχ Δαλαμπίρας Κων/νος

Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

Μέλος ΑΠΑΣΑ

 

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται μια έντονη άλλα και σκόπιμη τάση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και αντί να ασχολούμαστε με ουσιώδη ζητήματα όπως, η εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ, μία βιώσιμη λύση για το ΤΕΑΠΑΣΑ, την εύρεση λύσης στην ενδοεπικοινωνία της ΕΛ.ΑΣ και άλλα πολλά , καταπιανόμαστε με δευτερεύοντα όπως η αλλαγή του Κώδικα Μεταθέσεων.

ΝΑΙ, βεβαίως και χρήζει μελέτης και μετατροπής ο Κώδικας Μεταθέσεων, αλλά προηγούνται πιο κρίσιμα ζητήματα. Γνωρίζουμε επίσης πως ουσιαστική λύση αποτελεί ο εξορθολογισμός της κατανομής του προσωπικού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και όχι με το δόγμα Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα. Έτσι, σε πολλούς γεννάται εύλογα το ερώτημα, μήπως η τόση βιασύνη για το συγκεκριμένο θέμα, εξυπηρετεί κάποιου είδους συμφέροντα.


Μελετώντας το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, περί τροποποίησης διατάξεων του Π. Δ. 211/2005 , το οποίο είναι μια για τη στιγμή της τελετής, δηλαδή για τη στιγμή που κάποιο αντίστοιχο Π. Δ θα αφορά(;) την ΕΛ.ΑΣ, διαπιστώνεται το φαινόμενο του διαχωρισμού των Υπηρεσιών σε μάχιμες και σε λιγότερο μάχιμες Υπηρεσίες.

Άραγε, ποιος είναι ο καθ'ύλην αρμόδιος να αποφασίσει εάν ένας Αστυνομικός που διατίθεται για τη φύλαξη ή τη μεταφορά κρατουμένων, εισπνέει το καυσαέριο διενεργώντας καθημερινά τροχονομική ρύθμιση στο δρόμο ή απασχολείται με δεκάδες δικογραφίες εβδομαδιαίως και σε άμεση επαφή με τον Εισαγγελέα, ως Αξ. Υπ σε Α. Τ και Τ. Α, είναι λιγότερος μάχιμος από κάποιον άλλον Αστυνομικό;;

ΠΗΓΗ: http://www.apasa.gr/2014/10/blog-post_9.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ