2014-10-10 21:45:22
Φωτογραφία για ΔΝΤ προς Αθήνα: Δε θα εξαφανιστούμε, μας χρωστάτε δισεκατομμύρια
Διευκρινίσεις αναφορικά με τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για “προληπτική στήριξη” της Ελλάδας και μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής έδωσε πηγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επικαλείται ο δημοσιογράφοςΜιχάλης Ιγνατίου.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφασίσει να διακόψει τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με το Ταμείο, πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό “δε φεύγει αυτόματα” (από τη χώρα μας), διότι το κράτος χρωστά δισεκατομμύρια στους δανειστές του.

Επίσης, η πηγή είπε ότι τα χρήματα που θα αποφασίσει να μην εκταμιεύσει, θα υπάρχουν, και αν τα χρειαστεί η Ελλάδα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. “Αν δεν επιθυμείτε μην τα χρησιμοποιήσετε”, τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Τόμσεν: Η Ελληνική κυβέρνηση δε μας ζήτησε να φύγουμε

Το Ταμείο ζητά μία προφυλακτική γραμμή στήριξης, όπως χαρακτηρίστηκε, και αυτό το αίτημα αποκαλύπτει από μόνο του ότι θα υπάρχει “μία κάποια επιτήρηση”. Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν παίρνει νέα δανεικά, μειώνονται και οι απαιτήσεις του Ταμείου, το οποίο όμως προειδοποιεί για την ανάγκη να τηρηθούν με ευλάβεια οι υποσχέσεις και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες με τους δανειστές.


Τέλος, είναι φανερό ότι το ΔΝΤ επιθυμεί να παρεμβαίνει στην περίπτωση που απαιτούνται επιπρόσθετοι πόροι ή παραβιαστούν οι συμφωνίες. Βασικά, όπως τονίστηκε, η “ρήση” της κ. Λαγκάρντ σημαίνει ότι “πρέπει να σας επιτηρούμε, αλλά με διαφορετικό τρόπο”.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ