2014-10-11 15:32:07
Φωτογραφία για Μπήκε φουριόζος ο Παππάς
Ιδανικά ξεκίνησε η σεζόν για τον Νίκο Παππά, ο οποίος στο πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι του Παναθηναϊκό έδειξε ότι την ερχόμενη σεζόν είναι έτοιμος για να πάρει έναν σημαντικά αναβαθμισμένο ρόλο. Ο νεαρός γκαρντ έπειτα από μία χρονιά στο ΟΑΚΑ εκτός από το ταλέντο έχει πλέον και τις παραστάσεις για να κάνει το ξεπέταγμα του.

Το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν η πρώτη απόδειξη πως φέτος η σεζόν προμηνύεται καλύτερη σε σχέση με πέρσι για τον Νίκο Παππά. Ο 24χρονος κόντρα στους "ερυθρόλευκους" σημείωσε 19 πόντους (2/2 βολές, 4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα), ενώ συμπλήρωσε τη στατιστική του με 1 κλέψιμο κι 1 ριμπάουντ. Οι 19 πόντοι που σκόραρε αποτελούν την καλύτερη παραγωγική του βραδιά στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού από τότε που φόρεσε την "πράσινη" φανέλα (στην Ευρωλίγκα είχε πετύχει 24 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα). Όπως είναι φυσικό αυτή η εμφάνιση είναι κι η καλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ως παίκτης του "τριφυλλιού" κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο, Ολυμπιακό.


Αναλυτικά τα ΤΟΡ 5 σε παραγωγικότητα παιχνίδια του 24χρονου γκαρντ

Ο Νίκος Παππάς όντας ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του ντέρμπι, ήταν καλεσμένος στα κανάλια Novasports και μίλησε για το ματς με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Διαμαντίδη, την σχέση του με τον Γιάνκοβιτς, αλλά και για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Τι είπε...

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: "Οι απουσίες ήταν πολύ σημαντικές. Έπρεπε κάποια παιδιά που ήμασταν ετοιμοπόλεμα να βγούμε μπροστά. Πήρα την μπάλα σωστά και σκόραρα. Ήμασταν σε αρκετά καλή μέρα. Σε αυτό το επίπεδο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, δεν νιώθω ακόμα έτοιμος να γίνω ηγέτης, τώρα θέλω να είμαι ένα σημαντικό γρανάζι στην ομάδα και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ.

Στο πρώτο ημίχρονο, λόγω και της μεγάλης αγωνιστικής απραξίας, ήταν ένα κρύο ντους, προσπάθησα να προσαρμοστώ, έκανα κάποια χαζά λάθη, αλλά ήθελα να μπω μέσα και να τα διορθώσω. Σκόραρα σε κάποιες φάσεις και πήρα αυτοπεποίθηση".

Για την ομάδα: "Δεν έχω δει καθόλου την ομάδα να παίζει όλη μαζί. Όλοι οι παίκτες είναι επιπέδου Ευρωλίγκας. Μόλις η ομάδα βρει χημεία μπορεί να κάνει πολύ όμορφα πράγματα".

Για την ασίστ του Διαμαντίδη: "Δεν χρειάζεται να πεις στον Διαμαντίδη πώς να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Είχαμε λίγα δευτερόλεπτα για να σκοράρουμε, ξέραμε ότι ο Διαμαντίδης θα έπαιρνε τη σωστή απόφαση, πάσαρε και σκοράραμε".

Για τις αλλαγές στην ομάδα: "Ήταν μια πολύ σωστή κίνηση της διοίκησης και τα παιδιά που έχουν έρθει είναι ταλαντούχα, είναι συγκροτημένα και έξυπνα και πολύ πιο γρήγορα θα προσφέρουν και θα βοηθήσουν την ομάδα να κατακτήσει τίτλους".

Για το κλίμα στην ομάδα: Όλα κυλούν όμορφα και ομαλά. Ο προπονητής εμπνέει σεβασμό, μας σέβεται και τον σεβόμαστε και η ομάδα θα βρει χημεία όταν επιστρέψουν οι τραυματίες. Ο καθένας κρίνεται μέσα στο γήπεδο".

Για τη συμπεριφορά του Τύπου απέναντί του: "Δεν θεωρώ ότι με αδικεί ο Τύπος. Προτιμώ να μου πληγώνουν το κομμάτι του χαρακτήρα μου παρά το αγωνιστικό αλλά είναι κάπως αφελές και αβάσιμο να μιλάει κάποιος για τον χαρακτήρα κάποιου χωρίς να του έχει μιλήσει έστω και λίγο".

Για την περσινή χρονιά του στον Παναθηναϊκό: "Ήταν μια αναγνωριστική χρονιά η περσινή. Είχε γίνει ένα θετικό ξεκίνημα, ένιωθα έτοιμος αλλά παρ' όλα αυτά έμεινα πολύ στον πάγκο και αυτό μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να μην εφησυχάζω".

Για τον Διαμαντίδη: "Τα κλισέ δεν απέχουν πολύ απ' την πραγματικότητα. Πέρα από σπουδαίος παίκτης είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Δεν έχει κανένα στοιχείο ανταγωνιστικότητας, βοηθάει τους πάντες και τα νέα παιδιά. Αγωνιστικά είναι ευλογία να παίζεις δίπλα του και ξέρει ανά πάσα στιγμή που είσαι. Στην άμυνα είναι πανέξυπνος και ειδικά για εμάς είναι ό,τι πρέπει για να καλύπτει τις αδυναμίες μας".

Για τον Γιάνκοβιτς: "Η κοινή διαδρομή μας έχει δέσει, πάντα είχαμε καλές σχέσεις, ζήσαμε μία περίεργη εμπειρία πέρυσι που δεν παίζαμε και ήμασταν σαν θηρία στο κλουβί. Μακάρι να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια έτσι".

Για το φετινό ρόστερ: "Ας είμαστε ρεαλιστές. Το ρόστερ μας είναι ίσως το φτωχότερο των τελευταίων ετών αλλά υπάρχει δίψα και ενθουσιασμός. Πρέπει αυτά να συνδυαστούν για να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έχει ρόστερ Φάιναλ Φορ οπότε θα πρέπει να κερδίσουμε άλλες 15 ομάδες τέτοιου επιπέδου".
 Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ