2014-10-11 17:11:22
Φωτογραφία για ΕΞΙ ΕΙΔΙΚΟΙ... ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΡΑΝΙΕΡΙ : «ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ Ή ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ;»
Από τη μία είναι τα 1.702 λεπτά συμμετοχής του Κώστα Μήτρογλου με την Εθνική Ανδρών κόντρα στα μόλις 131 του συνομήλικου Στέφανου Αθανασιάδη (αμφότεροι γεννηθέντες το 1988). Από την άλλη μπαίνουν στη ζυγαριά τα 7 γκολ του Κλάους σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα σεζόν απέναντι στις 2... ριπές του «πιστολέρο».

Εμπιστοσύνη λοιπόν στη δεδομένη φόρμα ή ποντάρισμα στη μεγάλη αφύπνιση; Αυτό είναι το δίλημμα που εγείρεται για τον Κλαούντιο Ρανιέρι σχετικά με τη θέση του σέντερ φορ στο σημερινό αγώνα της Ελλάδας με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι.

Το «Goal» απευθύνθηκε σε έξι προπονητές ομάδων της Super League για το συγκεκριμένο θέμα και παραθέτει τη γνώμη των ειδικών. Ο Γιάννης Ματζουράκης της Καλλονής, ο Στάικος Βεργέτης του Αστέρα Τρίπολης, ο Μιχάλης Γρηγορίου της Κέρκυρας, ο Δημήτρης Τερεζόπουλος του Πανιώνιου, ο Σάββας Παντελίδης του Λεβαδειακού και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας της Νίκης Βόλου αναλύουν τα συν και τα πλην των δύο επιθετικών και εξηγούν γιατί δεν είναι απλή υπόθεση η επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι
. Ουσιαστικά μόνο ο Βεργέτης κλίνει πιο καθαρά προς τον έναν... Ολοι πάντως υποκλίνονται στη διαδρομή του Ιταλού τεχνικού και συστήνουν υπομονή στους βιαστικούς επικριτές. Μάλιστα, ο Σάββας Παντελίδης διευκρίνισε γιατί δεν μπορεί να κρίνει ένα προπονητή τέτοιου βεληνεκούς ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ

«Πιο ποιοτικός ο ένας, πιο ενεργοποιημένος ο άλλος»

«Ο Μήτρογλου έχει διαφορά ποιότητας, αλλά τους τελευταίους μήνες δεν έχει συνεχόμενα παιχνίδια και προέρχεται από ελλιπή προετοιμασία. Από την άλλη ο Αθανασιάδης είναι πιο ενεργοποιημένος με πιο σταθερό ρυθμό. Ο προπονητής πάντως καλείται να επιλέξει με βάση το πλάνο που θα κάνει. Ο Μήτρογλου είναι πιο ευκίνητος, ο Αθανασιάδης πιο γυμνασμένος, πιο έτοιμος από φυσική κατάσταση και μπορεί να υποστηρίξει περισσότερες κινήσεις. Το θέμα για τον προπονητή είναι αν θέλει να στηρίξει έναν παίκτη με προσφορά στην Εθνική που δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλύτερη φόρμα του ή αν θέλει να στηρίξει μια πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια με περισσότερη συνέπεια. Είναι πολύ απλά τα πράγματα».

*Για τον Ρανιέρι: «Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί. Εχει πολύ πλούσιο παλμαρέ και πρέπει να στηριχτεί σε αυτά τα πρώτα βήματα στην Ελλάδα με καλές και ειλικρινείς πληροφορίες».

ΣΤΑΪΚΟΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ

«Μετράει το ότι είναι πιο... ζεστός ο Αθανασιάδης»

«Είναι περίεργη η θέση του σέντερ φορ. Μετράει ποιος διανύει καλή φάση και πόσο θα τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του. Βάσει κατάστασης φαίνεται πιο ζεστός ο Αθανασιάδης. Ο Μήτρογλου είναι μεγάλος φορ, αλλά αυτήν την περίοδο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο Αθανασιάδης με την ταχύτητά του πλεονεκτεί, αν η ομάδα έχει τον έλεγχο του ματς και βγάλει φάσεις. Μετά τα Χριστούγεννα βέβαια μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Σίγουρα πάντως και οι δύο έχουν το ένστικτο του σκόρερ. Ο Αθανασιάδης είναι φορ της μιας επαφής. Ετσι πετυχαίνει το 90% των γκολ του. Ο Μήτρογλου μπορεί να παίξει με πλάτη, να υποδεχθεί και να σπάσει την μπάλα. Ο καθένας έχει τα χαρακτηριστικά του και τα υπερτονίζει».

*Για τον Ρανιέρι: «Το βιογραφικό μιλάει από μόνο του. Ο,τι και να πούμε είναι πολύ λίγο. Μαθαίνει ακόμη τον ελληνικό χώρο και τον Ελληνα ποδοσφαιριστή, αλλά μετά από εύλογο χρονικό διάστημα που θα κατασταλλάξει θα παρουσιάσει το έργο του. Είναι μεγάλος προπονητής».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

«Πιστεύω αυτό που... πιστεύει ο Ρανιέρι»

«Είμαι αδιαπραγμάτευτος σε αυτά τα θέματα. Πιστεύω αυτό που... πιστεύει ο κύριος Ρανιέρι. Η δική του επιλογή είναι πάνω απ' όλα. Εκείνος βλέπει τα παιδιά στις προπονήσεις αυτές τις μέρες, γνωρίζει το στυλ των αντιπάλων και είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για να αποφασίσει. Ο Αθανασιάδης εντός περιοχής έχει πολύ καίριες θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγαίνει προς την μπάλα ξεκινώντας πίσω από τους αμυντικούς και βγαίνει πρώτος στη φάση λόγω ταχύτητας με συνέπεια να τους αιφνιδιάζει. Είναι σίγουρα πιο ευέλικτος απ' ό,τι ο Μήτρογλου, ο οποίος όμως από την άλλη δημιουργεί εξαιρετικά μόνος του φάσεις εντός και εκτός περιοχής. Εχει θεωρώ και καλύτερα τελείωματα με τα πόδια εκτός περιοχής. Διαθέτει επιπλέον το χάρισμα να μπορεί να κρατάει μπάλα ιδιαίτερα όταν πιέζεται η άμυνά του, ενώ είναι κι αυτός πολύ αποτελεσματικός εντός περιοχής».

*Για τον Ρανιέρι: «Ισχυρή προσωπικότητα με τεράστια πείρα στον διεθνή χώρο. Εχει τεράστιες παραστάσεις και απομένει να δούμε το κίνητρο που μπορεί να έχει σε αυτήν την καμπή της καριέρας του».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΕΖΟΠΟΥΛΟΣ

«Πολύ δύσκολη απόφαση»

«Είναι δύο δεινοί σκόρερ, πολύ σημαντικοί για τη χώρα μας. Εχουν βέβαια διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο μεν Μήτρογλου είναι περισσότερο φορ περιοχής, ο δε Αθανασιάδης είναι πιο κινητικός, πιο γρήγορος και μπορεί να βγει να ζητήσει μπάλα και έξω από τον άξονα, στην περιφέρεια. Πολύ δύσκολη η απόφαση για τον προπονητή. Νομίζω ότι αυτός που θα είναι σε καλύτερη κατάσταση θα πρέπει να προτιμηθεί. Είναι θέμα προπονητή».

Για τον Ρανιέρι: «Είναι πολύ νωρίς για να τον κρίνουμε. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν όταν ήρθε ο Ρεχάγκελ και μετά ο Σάντος η γενική άποψη ήταν αρνητική, αλλά βάσει αποτελεσμάτων κρίνονται επιτυχημένοι. Ο Ρανιέρι έχει τεράστια πείρα. Η ιταλική σχολή συγκαταλέγεται στις καλύτερες της Ευρώπης. Εχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Θέλει βοήθεια σίγουρα γιατί δεν γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Πρέπει να βρίσκεται και ο ίδιος κοντά στην ομάδα και να συνεχίσουν όλοι στην κατεύθυνση που ξεκίνησε ο Σάντος από τις μικρές ηλικίες».

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

«Η επιλογή εξαρτάται και από τον αντίπαλο»

«Είναι διαφορετικού στυλ παίκτες και το ποιον θα επιλέξεις εξαρτάται και από τα σέντερ μπακ του αντιπάλου. Ο Αθανασιάδης δείχνει ότι σε είναι σε πιο καλή φόρμα, αλλά από την άλλη παίζει ρόλο πώς είναι η άμυνα των αντιπάλων. Ο Μήτρογλου μες την περιοχή θα βρει δρόμο για να σκοράρει. Αν η άμυνα είναι πιο ψηλά ίσως ο Αθανασιάδης αποδειχθεί πιο χρήσιμος, λόγω σωματότυπου και φόρμας. Εχει παίξει και όλα τα ματς τον τελευταίο χρόνο. Και οι δύο πάντως είναι πολλοί καλοί μέσα στο κουτί. Ο Μήτρογλου είναι λίγο καλύτερος στο κράτημα μπάλας. Του λείπει όμως ο ρυθμός τον οποίον θα αποκτήσει μόνο με προπόνηση και παιχνίδια».

*Για τον Ρανιέρι: «Ποια θα μπορούσε να είναι η άποψή μου για έναν προπονητή που έχει κερδίσει τόσα πολλά; Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ισοπεδώνουν, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο Ρανιέρι έκανε λάθη. Αν μπορούσα να πετύχω αυτά που πέτυχε, τότε θα μπορούσα και να τον κρίνω».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ

«Ο φορμαρισμένος και ο έμπειρος»

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση ο Αθανασιάδης, αλλά είναι πιο έμπειρος όσον αφορά την Εθνική ο Μήτρογλου. Παίζει πάντως ρόλο η φόρμα. Εμείς από μακριά καταλαβαίνουμε ότι είναι πιο φορμαρισμένος ο Αθανασιάδης. Από κει και πέρα μετράνε και άλλα. Ο αντίπαλος παίζει καλά στο ψηλό παιχνίδι και ίσως να θέλει ο κόουτς να βοηθήσει με το ύψος του ο Μήτρογλου. Και οι δύο παίκτες βέβαια είναι καταπληκτικοί μέσα στην περιοχή, κλασικοί στράικερ, δεινοί εκτελεστές. Ισως πρέπει να δουλέψουν περισσότερο εκτός περιοχής».

*Για τον Ρανιέρι: «Είναι πολύ μεγάλος προπονητής, πολύ έμπειρος, με διεθνείς παραστάσεις. Δεν γνωρίζει ακόμη το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να κρίνουμε το έργο του».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ 36

ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 1.702

ΓΚΟΛ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ 8

ΣΕΖΟΝ 2014-15

ΜΑΤΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 3

ΓΚΟΛ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 1

ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 0

ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 0

ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2

ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 1

ΣΥΝΟΛΟ ΦΕΤΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 5

ΣΥΝΟΛΟ ΦΕΤΙΝΩΝ ΓΚΟΛ 2

ΑΠΟ ΤΟ 2007-08

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 141

ΓΚΟΛ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 67

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 27

ΓΚΟΛ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 11

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 38

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 13

ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 207

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΚΟΛ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 92

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ 6

ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 131'

ΓΚΟΛ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ 0

ΣΕΖΟΝ 2014-15

ΜΑΤΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 4

ΓΚΟΛ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 3

ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 1

ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 0

ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ 4

ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ 4

ΣΥΝΟΛΟ ΦΕΤΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 9

ΣΥΝΟΛΟ ΦΕΤΙΝΩΝ ΓΚΟΛ 7

ΑΠΟ ΤΟ 2006-07

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 132

ΓΚΟΛ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 49

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 25

ΓΚΟΛ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 13

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 36

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 14

ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 216

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΚΟΛ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 80
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ