2014-10-14 06:54:05
Φωτογραφία για Έντονη ανησυχία σε ΗΠΑ, ΕΕ από την επίσκεψη Β.Πούτιν  στο Βελιγράδι
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φτάνει στη Σερβία την επόμενη εβδομάδα, με το προεδρικό αεροσκάφος iljushin IL-96-300PU, σε μια ιστορική επίσκεψη .

Το ρωσικό «Αirforce one», σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού τύπου, μπορεί μετά την εντολή του προέδρου της Ρωσίας να εκτελέσει πλήρη λειτουργία ως κέντρο ελέγχου της χώρας , όπως το Κρεμλίνο, γράφει η σερβική  εφημερίδα «Courier».

Η επίσκεψη  και  παραμονή του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σερβία συμπίπτει με τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση του Βελιγραδίου από τη ναζιστική Γερμανία. Ο ρώσος πρόεδρος  θα εκφωνήσει μάλιστα και ομιλία στην  στρατιωτική παρέλαση του σερβικού στρατού.

Πριν όμως την άφιξη του ρώσου πρόεδρου μονάδα της FSB αποτελούμενη από 150 μέλη κατέφθασε ήδη , για εξασφαλίσει την ασφάλεια υψηλού προσκεκλημένου .

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα φτάσει στα μέσα της εβδομάδας επίσκεψη στο Βελιγράδι, την τρίτη  τα τελευταία 13 χρόνια, γράφει η εφημερίδα του Βελιγραδίου «Politika», σχολιάζοντας ότι αυτή η επίσκεψη θα λάβει χώρα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των παρατηρητών της διεθνούς κοινότητας .


Η  εφημερίδα «Politika», τονίζει ότι η Σερβία είναι η μόνη υποψήφια χώρα προς  ένταξη στην ΕΕ, η οποία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λόγω  του ζητήματος της Ουκρανίας, και η Δύση αναμένει το Βελιγράδι να επιλέξει με ακρίβεια, είτε να εγκαταλείψει την δύση , είτε να συμπράξει πλήρως μαζί της. Μεσοβέζικές απαντήσεις δεν επιθυμούν οι εταίροι μας στις Βρυξέλες. !

Βρυξέλλες,  Βερολίνο και  Ουάσιγκτον επισήμαναν επισήμως ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την επίσκεψη Πούτιν στο Βελιγράδι. Ανεπίσημα όμως δηλώνουν την έντονη ανησυχία τους  για  την  ιδιαίτερα αυξανόμενη ρωσική επιρροή, όχι μόνο στη Σερβία, αλλά και σε άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, καταλήγει η εφημερίδα .

Τα κύρια θέματα της συνάντησης με τον ρώσο πρόεδρο, των Σέρβων αξιωματούχων, περιλαμβάνουν  αρχικά πολιτικά ζητήματα, αλλά κυρίως  αφορούν την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, για την επίτευξη  μιας συμφωνίας υπο μορφή στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Ένα από τα κύρια θέματα θα είναι και ο αγωγός  «South Stream»,  γι “αυτό ο Σέρβος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κατασκευή του στην Σερβία θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Pentapostagma.gr  έχει αναφερθεί στη επικειμένη επίσκεψη του ρώσου πρόεδρου στην Σερβία, ως μια καταλυτική παρουσία όχι μόνο για την ίδια την χώρα αλλά για  ολόκληρα τα βαλκάνια. Διότι καταδεικνύεται ότι η περιοχή αυτή εντάσσεται πλήρως στο κάδρο των ρωσικών  ενεργειακών και οικονομικών σχεδίων, αλλά έρχεται σε σύγκρουση με ΗΠΑ, και ΕΕ. Το ποιος θα νικήσει το ορίζει το μέλλον και ο θεός.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ