2014-10-15 18:31:50
Φωτογραφία για Πάτρα: 10.000 ευρώ στη Μέριμνα από τους δρομείς που πήραν μέρος στο Run Greece 2014
Το μαζικότερο αθλητικό γεγονός σε όλα τα αθλήματα εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης έγινε την περασμένη Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 στην Πάτρα και είναι πλέον εκτός από ιστορία και ένας νέος θεσμός και μια ευθύνη για τη συνέχεια.

Η εικόνα του ευρύτερου κέντρου της πόλης μας ήταν την Κυριακή φανταστική και πρωτόγνωρη και όχι μόνο αθλητικά.

Το αποτέλεσμα έδειξε τις δυνατότητες της Πάτρας για να πετύχει σε ότι επιθυμεί, αρκεί να δουλέψουμε όλοι οι φορείς μαζί και σοβαρά, κάτι που έγινε με τον Λαϊκό Αγώνα Πόλης για όλους RUN GREECE 2014.

Από την πλευρά του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. / Ε.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "προσπαθήσαμε για το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα και βλέποντας την αμέριστη βοήθεια όσων ζητήθηκε η συνδρομή τους αυξάναμε συνεχώς τον πήχη στους στόχους μας. Στην περσινή διοργάνωση του 2013, όταν για πρώτη φορά έγινε ο Αγώνας, είχαμε 2.307 συμμετοχές. Το 2014 ξεκινήσαμε με στόχο τις 3.050 συμμετοχές και εξαντλώντας τις δυνατότητες με συνεχή προσπάθεια φθάσαμε το βράδυ της παραμονής του Αγώνα να είναι επίσημα δηλωμένοι 3.657 δρομείς ( 896 παιδιά – 2.136 στα 5.000 μ. και 625 στα 10.000 μ.).


Στον Αγώνα τερμάτισαν 3.266 και κάποιοι εγκατέλειψαν. Ο Αγώνας Πόλης για όλους RUN GREECE 2014 εκτός από το γεγονός ότι έσπασε όλα τα ρεκόρ συμμετοχών πανελλαδικά στη διετή ιστορία του θεσμού, διεκδικεί και ένα ακόμη ρεκόρ, το ρεκόρ της ασφαλέστερης αθλητικής διοργάνωσης πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα : • ΟΛΟΙ όσοι είχαν δηλωθεί να μετάσχουν είχαν ασφαλισθεί από τους διοργανωτές. • Τον Αγώνα κάλυψαν 5 εξοπλισμένα ασθενοφόρα - 7 γιατροί - πλήθος Σαμαρειτών και διασωστών πολλοί από τους οποίους ήταν σε συνεχή κίνηση με ποδήλατα και μοτοσυκλέτες και όλοι οι παραπάνω είχαν τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας . • Υπήρχαν 5 απινιδωτές διαθέσιμοι, σταθεροί και κινούμενοι στη διαδρομή. • Όλοι οι δρόμοι ήταν κλειστοί στην κυκλοφορία αυτοκινήτων κλπ. - ο Αγώνας έγινε σαν σε κλειστή πίστα, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των αγωνιζομένων.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαμε να τα πετύχουμε φυσικά μόνοι μας και αν δεν υπήρχε αμέριστη συμπαράσταση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος/ Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας , το Δήμο της Πάτρας και τις Υπηρεσίες του, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ, τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Κριτών Στίβου, των Εθελοντών της διοργάνωσης και τις παρακάτω 12 συνεργαζόμενες Εθελοντικές Ομάδες της πόλης ● Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πάτρας του Ε.Ε.Σ. ● Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτ. Πελ/σου ● Ομάδα «ΕΨΙΛΟΝ» Δήμου Πατρέων ● Περιφερειακό Τμήμα του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ● Σύλλογος Δρομέων Yγείας Πάτρας ● Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Πάτρας ● Σύλλογος Δρομέων και Περιπατητών το Πάρκο της Αγυιάς ● «ΦΑΕΘΩΝ» – Club Περιπατητών / Δρομέων & Μαραθωνοδρόμων Πάτρας ● «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» - Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Πάτρας ● Εθελοντική Μουσική Ομάδα ● «ΜΑΧΗΤΕΣ» Πάτρας ● Ελληνική Λέσχη Μοτοσικλετιστών «B-STROM»

Ένα σύνολο τουλάχιστον 400 ατόμων λειτούργησε υποστηρικτικά για την επιτυχία του Αγώνα, γεγονός που αποτέλεσε πεδίο δημιουργικής σύμπραξης της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές και γενικότερα με όλες τις δομές της Πάτρας. Τους ευχαριστούμε όλους ειλικρινά και τους συγχαίρουμε.

Ο αγώνας έγινε επίσης με την πολύτιμη στήριξη της WIND η οποία έχει αγκαλιάσει από την προηγούμενη χρονιά το γεγονός Πανελλαδικά και η οποία εκτός από την κεντρική προσφορά της και το 2014 λειτούργησε την Αψίδα της Αγάπης, κάτω από την οποία οι διερχόμενοι δρομείς καταμετρήθηκαν και με βάση τον αριθμό τους η WIND προσέφερε άμεσα το ιδιαίτερα σημαντικό ποσόν των 10.000 € στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών «ΜΕΡΙΜΝΑ» υλοποιώντας έτσι και έναν σοβαρό κοινωνικό στόχο του Αγώνα.

Πολύτιμη ήταν η στήριξη σε εξοπλισμό του εργοταξίου Αιγίου της Εταιρείας ΄΄ΑΚΤΩΡ Α.Ε.΄΄. Σημαντική επίσης για τη διοργάνωση ήταν η στήριξη της Εταιρείας ΄΄PUBLIC΄΄ και του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών κ΄ Αλιείας ΟΚΑΑ ως τοπικών χορηγών και των Πατρινών επιχειρήσεων ΄΄SUPER CARGO Shipping & Forwarding Ltd΄΄ , ΄΄ΦΑΡΟΣ εν Πάτραις΄΄ και ΄΄QUEEN΄΄ , που η συμβολή τους ήταν καταλυτική για την προσπάθειά μας μέσα στις δύσκολες σήμερα συνθήκες και που έδειξαν ότι αγαπούν την Πάτρα.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στον Αγώνα από 9 έως και 89 ετών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή τους και αν κρίνουμε από το βλέμμα τους κατά τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στον τερματισμό, είμαστε βέβαιοι ότι και αυτοί το χάρηκαν ιδιαίτερα .

Αυτό ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία. Ευχαριστούμε και πάλι όλους και συγχαρητήρια για όσα πρόσφεραν. Ήταν όλοι Νικητές Ραντεβού στο RUN Greece 2015 με νέους στόχους".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ