2014-10-16 09:52:39
Φωτογραφία για ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ... ΞΕΚΙΝΑ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Στη μάχη της διάκρισης στη φετινή Ευρωλίγκα μπαίνει από σήμερα (16/10, 22.00) ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζοντας τη Βαλένθια.

Εκτός έδρας θα δώσουν τον πρώτο αγώνα τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι. Με το Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο τους και χωρίς τους τραυματίες Τρεμέλ Ντάρντεν, Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Πρίντεζη στη σύνθεσή τους καλούνται να περάσουν χωρίς απώλειες από το «Pabellon Fuente De San Luis», εφόσον θέλουν να επιβεβαιώσουν τους φετινούς υψηλούς στόχους τους.

Το Final Four θα διεξαχθεί το Μάιο στη Μαδρίτη (15-17/07) και ο Ολυμπιακός στοχεύει στην πρόκρισή του. Ωστόσο, για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει με επιτυχία ένα προς ένα τα εμπόδια του φετινού... «μαραθωνίου».

Η διοργάνωση και φέτος ξεκινάει με τους αγώνες της κανονικής περιόδου, με 24 ομάδες χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των έξι. Την πρόκρισή τους στο Top 16 θα εξασφαλίσουν οι πρώτες τέσσερις, οι οποίες θα συγκροτήσουν δύο νέα γκρουπ των οκτώ (Ε’ Όμιλος: A1, B2, Γ3, Δ4, Γ1, Δ2, A3, B4 και ΣΤ’ Όμιλος: B1, Γ2, Δ3, A4, Δ1, A2, B3, Γ4). Οι πρώτοι τέσσερις θα παίξουν μεταξύ τους στα πλέι οφ, με τα νέα ζευγάρια να αναδεικνύονται με τη μέθοδο του χιαστί (1ος - 4ος, 2ος - 3ος).


Η πολωνική Τουρόφ, η λιθουανική Νεπτούνας Κλαϊπέδα και η ιταλική Ντιναμό Σάσαρι είναι οι... «πρωτάρες» της διοργάνωσης, στην οποία επιστρέφει μετά από δεκαέξι χρόνια η Λιμόζ που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1993. Κάτοχος του τίτλου, από το περσινό Final Four στο Μιλάνο, είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ που δεν έχει πια στον πάγκο της τον Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά τον Γκάι Γκούντες, διατήρησε όμως στις τάξεις της το Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Δείτε το βίντεο της Ευρωλίγκας για τη σημερινή μέρα...
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ