2014-10-17 11:02:48
Φωτογραφία για Πάτρα: Αύριο η κηδεία του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Παύλου Κορδοπάτη
Αύριο Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας θα γίνει η κηδεία του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλου Κορδοπάτη.

Ο πανεπιστημιακός πέθανε χθες το πρωί μετά από ασθένεια , στα 67 χρόνια του και η απώλειά του προκάλεσε θλίψη , όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η σημαία στο Πανεπιστήμιο κυματίζει μεσίστια.

Ο Παύλος Κορδοπάτης συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, στις 31 Αυγούστου 2014, ως Καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής και πριν από λίγες ημέρες, τον Οκτώβριο 2014, έλαβε τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή.

O Παύλος Κορδοπάτης υπηρέτησε με Ακαδημαϊκή συνέπεια και ειλικρινή αφοσίωση την Εκπαίδευση και την Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών επί σαράντα ένα έτη (1973-2014).

Ως Καθηγητής του Τμήματος Χημείας προσέφερε σημαντικό εκπαιδευτικό έργο στο νεοπαγές Τμήμα Φαρμακευτικής (1981-1989) και στη συνέχεια εξελέγη στη θέση του Καθηγητή Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, θέση που υπηρέτησε επί 25 συναπτά έτη μέχρι της συνταξιοδοτήσεως του, έχοντας διδάξει σε όλους τους έως σήμερα αποφοίτους του Τμήματος
. Παράλληλα, η εργώδης εκπαιδευτική και ερευνητική του συνεισφορά συγκεφαλαιώνονται στον αριθμό Μεταπτυχιακών Τίτλων τους οποίους έχει επιβλέψει (38 Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης και 18 Διδακτορικές Διατριβές).

Το ευρύτερο επιστημονικό και ερευνητικό έργο του Καθηγητή κ. Παύλου Κορδοπάτη στόχευσε στη Σύνθεση και Μελέτη Βιοδραστικών Πεπτιδίων, οδηγώντας μεταξύ άλλων στη δημοσίευση άνω των 180 πρωτότυπων εργασιών σε διεθνή περιοδικά και βιβλία (μετά από κρίση).

Ως ιδρυτής και διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων σχεδίασε και υλοποίησε τον πλήρη εξοπλισμό του εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις από Διεθνή και Εθνικά προγράμματα, δημιούργησε τη Μονάδα Συνθετικών Πεπτιδίων, ανέπτυξε το επιστημονικό του δυναμικό και καθιέρωσε την ερευνητική του ταυτότητα μέσω συνεργασιών με διεθνή και καταξιωμένα Ερευνητικά Κέντρα.

Πέραν τούτων, ο Καθηγητής κ. Παύλος Κορδοπάτης συνέβαλε καθοριστικά στην άνδρωση και διαμόρφωση της σημερινής φυσιογνωμίας του Τμήματος Φαρμακευτικής, υπό την ιδιότητά του Προέδρου για 14 έτη (1994-2003 και 2007-2011). Καθοδήγησε την ακαδημαϊκή και χωροταξική ανάπτυξη του Τμήματος έχοντας ως γνώμονα το Ακαδημαϊκό ήθος και την εξωστρέφεια με εμφανώς θετικά αποτελέσματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στις αξιολογήσεις του Τμήματος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ