2014-10-18 09:20:22
Φωτογραφία για Πύργος: Μεταφέρεται Σπιάντζα το καταφύγιο των αδέσποτων
Τέλος θα αποτελεί σε λίγο καιρό το καταφύγιο αδέσποτων σκύλων που λειτουργεί κάτω από αντίξοες συνθήκες στην περιοχή της Συντριάδας καθώς με απόφαση του Δήμου, τα φιλοξενούμενα τετράποδα θα μεταφερθούν σε πιο άνετο και περιφραγμένο χώρο σε δημοτική έκταση πίσω από το Ενωσιακό Γήπεδο της Σπιάντζας!

Την απόφαση αυτή, ανακοίνωσε χθες στα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου, ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, τηρώντας ουσιαστικά την υπόσχεση που τους είχε δώσει πριν μερικές εβδομάδες και λίγες μόλις μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως χαρακτηριστικά τους δήλωσε στη προχθεσινή τους συνάντηση, είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

«Η συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο απέδωσε τα μέγιστα. Ο σύλλογος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να περισυλλέξει τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη, γεγονός που δεν μας αφήνει αδιάφορους» επισήμανε ο κ
. Λιατσής και πρόσθεσε ότι θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που τους παρέχονται ώστε να γίνει το πρώτο βήμα για την αξιοπρεπή στέγαση, φύλαξη και περιποίηση των ζώων. «Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο διάστημα, αξιοποιώντας και προγράμματα στα οποία ελπίζουμε να ενταχθούμε, το καταφύγιο της πόλης μας να αποτελέσει μοντέλο διαχείρισης ζώων. Ο χώρος είναι δεδομένος και ήδη με μέσα του Δήμου διαμορφώνεται για να υπάρχουν εκεί όλα όσα απαιτούνται, ρεύμα και ύδρευση. Πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει και το Δασαρχείο δίνοντας μας δένδρα ώστε του χρόνου τέτοια εποχή να μπορούμε να μιλάμε για ένα χώρο άκρως επισκέψιμο».

«Επιτέλους βρέθηκε λύση»

Την ικανοποίηση της από το αποτέλεσμα της συνάντησης του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου με τον Δήμαρχο, εξέφρασε η πρόεδρος κ. Γωγώ Μαστρογιαννοπούλου. «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με αποτέλεσμα. Ο Δήμος, μας διαθέτει περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Σπιάντζας, η διαμόρφωση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως μας υποσχέθηκε θα έχει ρεύμα και νερό ενώ θα γίνει και χαλικόστρωση. Μόλις οι εργασίες ολοκληρωθούν θα ξεκινήσει από τα μέλη του Συλλόγου με τη στήριξη του δήμου, η μεταφορά των αδέσποτων. Είμαστε πραγματικά πολύ ικανοποιημένοι που επιτέλους λύνεται το πρόβλημα» είπε και πρόσθεσε ότι από την πλευρά τους, θα βοηθήσουν το Δήμο στην περισυλλογή των αδέσποτων που κυκλοφορούν στην πόλη και προκαλούν προβλήματα.

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ