2014-10-18 15:16:05
Φωτογραφία για Στο μάτι του κυκλώνα Γκονζάλο βρίσκονται οι Βερμούδες
Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Βερμούδων πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής ο τυφώνας Γκοζάλο, με ανέμους που φτάνουν τα 230χλμ/ώρα.

«Τουλάχιστον ένα μέρος του νησιού, αν όχι ολόκληρο το νησί, πρόκειται να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα» δήλωσε ο ειδικός του αμερικανικού κέντρου παρακολούθησης των ακραίων καιρικών φαινομένων Στέισι Στιούαρτ.

Ο Γκονζάλο, που είναι η ισχυρότερη καταιγίδα η οποία χτυπά το μικρό αρχιπέλαγος του Ατλαντικού την τελευταία δεκαετία, αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 4 την Πέμπτη μεταφέροντας ανέμους ταχύτητας 230 χιλιομέτρων την ώρα.

Ωστόσο, προσεγγίζοντας τις ακτές του συμπλέγματος των Βερμούδων την Παρασκευή, αποδυναμώθηκε γεγονός που θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.

Ο κυβερνήτης των Βερμούδων Τζορτζ Φέργκιουσον συνέστησε στους περίπου 65.000 κάτοικους της επικράτειας να μείνουν μακριά από τους δρόμους και να παρακολουθούν τα έκτακτα δελτία.

Ο Γκονζάλο είναι ο πρώτος κυκλώνας κατηγορίας 4 στον Ατλαντικό από το 2011. Υπενθυμίζεται ότι ο κυκλώνας Φαμπιάν που σφυροκόπησε τις Βερμούδες το 2003 και προκάλεσε ζημιές ύψους 300 εκατ. δολαρίων ήταν κατηγορίας 3.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ