2012-04-28 15:15:09
Φωτογραφία για Eνδιάμεση λύση για την κεφαλαιακή ενίσχυση
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τις ρυθμίσεις για την παροχή κονδυλίων μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις τράπεζες, ως ενδιάμεση λύση «γέφυρα» κατά το μεσοδιάστημα έως την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους, οι τελικές αποφάσεις για την οποία θα ληφθούν μετά τις εκλογές.

Την σχετική εισήγηση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, και με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθορίζεται το πλαίσιο για να καταβληθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το ποσό των 18 δισ. ευρώ από τα 25 που έχει ήδη στείλει για την ανακεφαλαιοποίηση το EFSF.

Την επόμενη εβδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο σε νέα συνεδρίαση, με απλή απόφασή του, θα προχωρήσει στην εκταμίευση του ανωτέρω ποσού, που απαιτείται για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.

Τα κεφάλαια θα δοθούν με την μορφή ομολόγων του EFSF και θα χρησιμοποιηθούν για να μπορέσουν οι τράπεζες να έχουν πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη χρηματοδότησή τους. Στη συνέχεια, τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα αντικατασταθούν με κοινές μετοχές ή μετατρέψιμα ομόλογα, ανάλογα με τις τελικές αποφάσεις ως προς τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης.
Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απόβαση στη Δ. Θράκη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απόβαση στη Δ. Θράκη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ