2014-10-22 05:23:57
Φωτογραφία για ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ: Συνάντηση με την εταιρεία BG Egypt με θέμα ενδεχόμενο πώλησης Φυσικού Αερίου
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας Κύπρου Αιγύπτου για συνεργασία στον τομέα υδρογονανθράκων και εν αναμονή της συνάντησης  του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας, του προέδρου της Αιγύπτου και του Αντώνη Σαμαρά στις εννέα Νοεμβρίου, έχουν ήδη πάρει μπρος οι διεργασίες μεταξύ των εταιριών υδρογονανθράκων σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

Ο κύκλος επαφών της εταιρίας υδρογονανθράκων Κύπρου άρχισε με την βρετανο-αιγυπτιακή BG EGYPT, η οποία εκτιμάται ότι  αποτελεί μια καλή περίπτωση μεταφορέα φυσικού αερίου στην γειτονική χώρα.

Η συνάντηση σηματοδοτεί σειρά πρωτοβουλιών της εταιρίας υδρογοναθράκων Κύπρου, με στόχο τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για διάθεση του κυπριακού ΦΑ, εν αναμονή της πρώτης τριμερούς συνόδου κορυφής με τη συμμετοχή Κύπρου Ελλάδας και Αιγύπτου.

"Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με τη BG EGYPT με στόχο να επεξεργαστούμε περαιτέρω τα θέματα αυτά, εξετάζοντας πιο συγκεκριμένες τεχνικές, οικονομικές νομικές και γεωπολιτικές πτυχές του θέματος για να είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε ένα επεξεργασμένο πλαίσιο εναλλακτικών σεναρίων για μια πιθανή συμφωνία πώλησης. "


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της βρετανοαιγυπτιακής εταιρίας, απέφυγε να προσδιορίσει ποιες ποσότητες Φ.Α. μπορούν να αγοραστούν από την εταιρία του. Ενώ αναφέρθηκε στην επάρκεια της Αιγύπτου στον τομέα των υποδομών επεξεργασίας υδρογοναθράκων.

"Η Αίγυπτος αποτελεί μια μεγάλη αγορά φυσικού αερίου και εξετάζουμε τις δυνατότητες στην περιοχή για να δούμε τι είδους ποσότητες μπορούν να έρθουν στη χώρα αφού έχουμε πολλή υποδομή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε "

Το επόμενο διάστημα αναμένεται διεύρυνση των επαφών της κυπριακής εταιρίας υδρογονανθράκων και με άλλες διεθνείς εταιρίες, οι οποίες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για το κυπριακό φυσικό αέριο.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ