2014-10-22 06:14:10
Φωτογραφία για O Asimo μπήκε στην εφηβεία!
Το ρομπότ της Honda, ο Asimo, φέτος έκλεισε τα 14 χρόνια από την πρώτη ημερομηνία παραγωγής. Αυτό το ανθρωποειδές ρομπότ μπορεί να παίξει μπάλα, να τρέξει, να φανερώσει τα συναισθήματα του, να μιλήσει σε αμέτρητες γλώσσες συμπεριλαμβανομένου της νοηματικής, και όλα αυτά πριν καλά καλά ενηλικιωθεί. Μπορεί να έχει το μέγεθος ενός παιδιού, αλλά μπορεί να ολοκληρώσει εργασίες που ούτε οι ενήλικες θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν. Αυτή τη στιγμή ο Asimo αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή για τις νέες τεχνολογίες της Honda, ενώ έχει αποδειχθεί και άριστος εργαζόμενος σε μουσείο δίνοντας πληροφορίες στους επισκέπτες για τα εκθέματα.

Οι άνθρωποι της Honda εξηγούν ότι ο Asimo είναι ένα project που έχει ως στόχο να εξυπηρετεί στο μέλλον τους ανθρώπους στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Ωστόσο, εάν έχετε στο νου σας ότι σε κανά δυο χρόνια θα μπορέσετε να πάρετε το δικό σας Asimo για να σας μαγειρεύει και να πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο, μάλλον θα απογοητευθείτε. Σύμφωνα με τον senior chief engineer του Asimo project, Satoshi Shigemi, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Οπότε, μπορούμε να πούμε ότι θέτουμε γερές υποψηφιότητες στο να προλάβουμε να μας γηροκομήσει κάποιο εγγόνι ή δισέγγονο του σημερινού Asimo.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Satoshi Shigemi, είπε ότι δεν εμπνεύσθηκαν το όνομα του ρομπότ από τον Isaac Asimof -βιοχημικός και διάσημος συγγραφέας- ο οποίος έγραψε το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Οι τρεις νόμοι της ρομποτικής». «Εάν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο όταν βαφτίζαμε τον Asimo, μάλλον θα επιλέγαμε κάποιο άλλο όνομα» συμπλήρωσε ο Shigemi.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ