2014-10-24 17:12:29
Φωτογραφία για Η Τουρκία με την προκλητικότητά της εμφανίζεται συνιδιοκτήτης στο φυσικό αέριο της Κύπρου
Η Κύπρος, το δεύτερο εθνικό μας κράτος ξαναζεί δραματικές στιγμές, από τη στιγμή που οι Τούρκοι εκτελούν... παράνομα σχέδια πλεύσης, παραβιάζοντας κατάφωρα μια οριοθετημένη και αναγνωρισμένη ΑΟΖ ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης στη συζήτηση της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με την ανοικτή διάθεση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα.

«Η Τουρκία με την προκλητικότητά της εμφανίζεται συνιδιοκτήτης στο φυσικό αέριο της Κύπρου» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε ευθέως την ελληνική κυβέρνηση για αδικαιολόγητη αφωνία, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου για ολοκλήρωση των υποθαλάσσιων ερευνών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμίδης αναφέρθηκε στις επιβεβαιωθείσες καταγγελίες από τον ΟΑΣΕ περί παραβιάσεων της συναφθείσας εκεχειρίας του Μινσκ στην Ουκρανία, από τον τακτικό ουκρανικό στρατό, αλλά και στις πληροφορίες για ομαδικούς τάφους και κρούσματα βιαιοπραγιών στην περιοχή του Ντονιέτσκ και της Μαριούπολης, όπου διαμένει μεγάλη κοινότητα Ελλήνων ομογενών, καλώντας ταυτόχρονα το Υπουργείο Εξωτερικών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.


Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του σχετικά με την τροπολογία, που κατέθεσε ο κ. Αβραμίδης για την αναθεώρηση του άρθρου 2 (παρ.1) του Αντιρατσιστικού Νόμου, ανέφερε «Εξηγήσαμε διεξοδικά, πως η ρητή αναφορά στο Ολοκαύτωμα και στα εγκλήματα του ναζισμού κάνει επιτακτική την προσθήκη της Γενοκτονίας των Χριστιανικών λαών της Ανατολής, Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, Αρμενίων, αλλά και Ασσυρίων».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε και για την πολυετή αδικία, που έχουν υποστεί οι αδιόριστοι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 02/1998, για την οποία κατέθεσε τροπολογία αιτιολογώντας, πως η κατάρτιση πανελλήνιας λίστας επιτυχόντων για κάθε κατηγορία, η ενεργοποίηση της για την κάλυψη οργανικών κενών του δημοσίου τομέα, και η διατήρησή της μέχρι τελικής εξάντλησής της είναι μια υποχρέωση από πλευράς Πολιτείας, που βρίσκεται εντός του πλαισίου της αξιοκρατίας και εξυπηρετεί το θεμελιώδη όρο της ισονομίας μεταξύ αδιόριστων επιτυχόντων και επιτυχουσών των διαγωνισμών που διεξάγονται διαχρονικά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ