2014-10-25 21:37:00
Φωτογραφία για «ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ!»
Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα, Ματ Λοτζέσκι, σχολιάζει στο "gazzetta.gr" τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερυθρόλευκοι και αγγίζει τα ευαίσθητα θέματα του προπονητή, των οπαδών και του “αιώνιου αντιπάλου”.

Αναλυτικά Στη νίκη (71-68) επί της Βαλένθια, ήταν ο βασικός συμπαραστάτης (14π., 5ρ. με 7/10 διπ.) του Βασίλη Σπανούλη (21π.), ενώ κόντρα στην έτερη ισπανική ομάδα του 4ου ομίλου, χρειάστηκε να “ανεβάσει” λίγο περισσότερο ρυθμούς, γιατί ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν σε άσχημη βραδιά (9π., 6λ. με 1/7 σουτ). Ο λόγος για τον Ματ Λοτζέσκι (15π., 4ρ., 2ασ., 4κλ. με 6/8 σουτ) που ήταν ο κορυφαίος παίκτης των ερυθρόλευκων στην δύσκολη επικράτηση (63-57) επί της Λαμποράλ Κούτσα, που διατήρησε το αήττητό τους στην εφετινή Ευρωλίγκα.

Ο 29χρονος Αμερικανός (με βελγικό διαβατήριο) μίλησε από τα αποδυτήρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μετά το τέλος του αγώνα και ο διεθνής, με την Εθνική Βελγίου, γκαρντ, ανέλυσε τη χρησιμότητα της κάθε ευρωπαϊκής νίκης στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στις “πληγές” που άνοιξε ο αποκλεισμός του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό και εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός θα κάνει αρκετό καιρό για να πανηγυρίσει, τονίζοντας στο τέλος, θα το κάνει κόντρα στον Παναθηναϊκό!


Πέρυσι, που η σεζόν άρχισε με ένα σερί 25-0 σε Ελλάδα και Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων και των δύο αγώνων του Διηπειρωτικού Κυπέλλου), δεν κατακτήσατε τίποτε! Μήπως τελικά, είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζετε πρώτα δυσκολίες και στη συνέχεια, μέσα απ' αυτές, να βρίσκετε σιγά-σιγά το ρυθμό σας; Αυτή η νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα, ίσως είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση;

«Χωρίς να ψάχνω για δικαιολογίες, χάνοντας τρεις βασικούς παίκτες, γνωρίζοντας δύο ήττες τόσο νωρίς στη σεζόν και μένοντας έξω από την διεκδίκηση του Κυπέλλου, δεν μπορούμε να χαιρόμαστε, ούτε να πανηγυρίζουμε καμία νίκη, μέχρι να αρχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι! Μάθαμε πολλά από την περυσινή μας πορεία στην Ευρωλίγκα και τις 11 συνεχόμενες νίκες με τις οποίες ξεκινήσαμε στην διοργάνωση, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στους αγώνες της 1ης φάσης, είναι να δουλέψουμε σκληρά, έτσι ώστε μέσα από τα συνεχή παιχνίδια, να αποκτήσουμε ταυτότητα και να βρούμε την “χημεία” μας!»

Από τι μείνατε ικανοποιημένοι στο πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι σας;

«Από την προσπάθειά μας στην άμυνα... Η ήττα από την Κηφισιά μας ανάγκασε να συνειδητοποιήσουμε ότι από 'δω και στο εξής, δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε! Οπότε, είναι καθαρά στο χέρι μας να αρπάζουμε από τα μαλλιά την ευκαιρία που μας δίνει το κάθε παιχνίδι, για να βρούμε ρυθμό και να προσθέσουμε στο παιχνίδι μας στοιχεία που μας λείπουν. Δεν πρέπει να ανησυχούμε για το αν θα περάσουμε στο Top-16, αλλά για το πως θα γίνουμε καλύτεροι...»

Το παράδοξο είναι ότι στα φιλικά παιχνίδια, δείχνατε να βρίσκεστε σε αρκετά καλή κατάσταση για την εποχή, αλλά η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, φάνηκε ότι είχε καταλυτική επίδραση στην ψυχολογία σας...

«Μας πόνεσε σίγουρα! Πάντα είναι απογοητευτικό να χάνεις από τον μεγάλο σου αντίπαλο, ειδικότερα όταν προηγείσαι με 7 πόντους, δύο λεπτά πριν από το τέλος! Άνοιξε πολλές πληγές αυτό το ματς, γιατί έφυγε ο coach, τον οποίο εκτιμώ πολύ, γιατί ακόμη δεν ξέρουμε αν θα μείνει ο Μίλαν (Τόμιτς) ή θα έρθει κάποιος άλλος, γιατί δεν γνωρίζουμε τι είδους προσαρμογές θα κάνουμε στην επίθεση... Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παίκτη που να μπορεί να “ποστάρει” και η απουσία του Γιώργου (Πρίντεζη) είναι πολύ σημαντική, γιατί χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να βγάλουμε πολλά ελεύθερα σουτ και μας λείπουν τα εύκολα καλάθια! Είναι πολλά πράγματα που εκκρεμούν...»

Έχετε συζητήσει ποτέ στα αποδυτήρια, τι φταίει και στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, όλη η ομάδα παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων και βγάζει προς τα έξω μία εικόνα σαν να “φοβάται” να κερδίσει;

«Όχι, αυτό δεν έχει γίνει! Δεν ξέρω αν αυτή η διαπίστωση έχει βάση ή είναι λανθασμένη, αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι τίποτε και κανέναν! Απ' ότι έχω καταλάβει, οι Έλληνες συμπαίκτες μου έχουν μεγαλύτερη πίεση γι' αυτό το ματς, ίσως γιατί ξέρουν καλά την προϊστορία, την παράδοση και την ιδιαιτερότητά του και ενδεχομένως να επηρεάζονται και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυτού του ντέρμπι, η οποία τους ξένους τους αγγίζει λιγότερο! Ίσως να είναι καθαρά πνευματικό το θέμα... Όμως, θεωρώ ότι φέτος είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και θα το αποδείξουμε στη διάρκεια της σεζόν!»

Σε ενόχλησαν οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων κατά την επιστροφή στο ΣΕΦ;

«Ξέρω ότι οι Έλληνες φίλαθλοι είναι πολύ παθιασμένοι, αλλά ειδικά όταν είσαι οπαδός, πρέπει να στηρίζεις την ομάδα σου όχι μόνο όταν κερδίζει, αλλά και όταν χάνει ένα σημαντικό παιχνίδι! Καταλαβαίνω ότι η ήττα από τον Παναθηναϊκό τους απογοήτευσε, αλλά μεγαλύτερη στενοχώρια από μας αποκλείεται να ένιωσαν, αλλά δε συμφωνώ με αυτές τις αντιδράσεις...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ