2014-10-27 00:25:07
Φωτογραφία για «Το Εθνικό δεν είναι εργοστάσιο να μου το κληροδοτήσει ο πατέρας μου», δήλωσε ο Άλκις Κούρκουλος
Ο Άλκης Κούρκουλος, παρότι «κουβαλά» ένα όνομα «βαρύ», αυτό του πατέρα του, του μεγάλου Νίκου Κούρκουλου, είναι...

χαμηλών τόνων, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως καλλιτέχνης. Δεν έπαιζε τόσα χρόνια στο Εθνικό, επειδή ο... πατέρας του ήταν εκεί διευθυντής, μέχρι που αποφάσισε να «απενοχοποιήσει» αυτή τη σχέση.

Σε συνέντευξη του στη Real, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό:

Έχεις λόγους να το αισθάνεσαι δικό σου «σπίτι», δεδομένης και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Σωτήρη Χατζάκη, συνεργάτη του πατέρα σου όταν βρισκόταν στο «τιμόνι» του Εθνικού;

«Καταρχήν, το τι αισθάνομαι εγώ για το Εθνικό, δεν έχει καμιά σχέση με τον πατέρα μου. Δεν μου ανήκει καμιά σκηνή επειδή εκείνος ήταν ηθοποιός ή διευθυντής του για πάνω από μια δεκαετία. Δεν μου κληροδότησε εργοστάσιο.

 Η τέχνη του θεάτρου απαιτεί παρουσία στη σκηνή και δουλειά που δεν τελειώνει ποτέ. Πριν από την πρόταση του Χατζάκη, είχα να παίξω στο Εθνική 13 χρόνια. Όσο το διηύθυνε ο πατέρας μου απέφευγα να παίξω.


Στην αρχή έλεγα ηλιθιωδώς ‘’όχι’’ στους σκηνοθέτες που με πλησίαζαν, λες και θα μου κάνανε χάρη, λες και δεν είχα δουλειά στο ελεύθερο θέατρο.

Ώσπου μια στιγμή, τα έβαλα με τον εαυτό μου. ‘’Τι είναι αυτό το ταμπού με τον πατέρα μου’’, αναρωτήθηκα. ‘’Κι άμα εκείνος κάτσει μια ζωή στο Εθνικό, εγώ δεν θα μπορέσω ποτέ να βρεθώ εκεί;»

Έτσι έπαιξα στο ‘’Καρναβάλι του έρωτα» με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Ν. Μαστοράκη κι στο ‘’Μιζερέρε’’ του Κ. Τσιάνου, γιατί ήθελα να δοκιμαστώ στο είδος του μιούζικαλ, σε πράγματα που δεν μπορούσα ν ακάνω εκτός Εθνικού».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ