2014-10-27 21:22:24
Φωτογραφία για Πύργος: Ναυαγεί η συνεργασία για το καταφύγιο αδέσποτων;
Σε «ναυάγιο», φαίνεται να οδηγείται στην παρούσα φάση, η συνεργασία του δήμου Πύργου με τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο για την μεταφορά του καταφυγίου αδέσποτων ζώων από την Συντριάδα σε χώρο του δήμου πίσω από το Ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας. Αν και τα δύο μέρη στην συνάντηση που είχαν προ δεκαημέρου είχαν καταλήξει σε συμφωνία, εν τούτοις ο Φιλοζωϊκός υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ακόμα προχωρήσει στη διαμόρφωση του χώρου και επομένως είναι αδύνατον να γίνει η μεταφορά του καταφυγίου, αφού καμία από τις συμφωνημένες εργασίες που έπρεπε να προηγηθούν, επιχωμάτωση του οικοπέδου, νερό, ρεύμα κλπ δεν έχουν ακόμα γίνει, ενώ όπως φαίνεται υπάρχουν πιέσεις εκ μέρους του δήμου να επισπεύσουν την μετακόμιση.

Ειδικότερα. Το ΔΣ Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου Ηλείας, ενημερώνοντας τους φίλους του με δελτίου τύπου αναφέρει τα παρακάτω:

«Από το Σεπτέμβριο που ανέλαβε ο νέος δήμαρχος Πύργου κ.Γαβρίλης Λιατσής, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί του, τόσο με τον ίδιο, όσο και με τους συνεργάτες του, με σκοπό, να βρούμε νέο χώρο για να στεγάσουμε τα σκυλιά που φροντίζει ο σύλλογος μας.


Στο πρώτο ραντεβού που είχαμε μαζί του, στις 5 Σεπτεμβρίου, μας ενημέρωσε ότι χρειάζεται τον χώρο της Συντριάδας όπου τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενεί τα αδέσποτα ζώα που φροντίζουμε, για άλλη χρήση, μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η πρόταση του για να μετακομίσουμε σε νέο χώρο στην Σπιάντζα μας βρήκε σύμφωνους, προκειμένου και εμείς να διευκολύνουμε τον δήμαρχο στο έργο του.

Ο προϋποθέσεις που τέθηκαν από εμάς και βρήκαν σύμφωνο τον δήμαρχο ήταν οι εξής:

1. να επιχωματωθεί σωστά το οικόπεδο, το οποίο αποτελούσε μέρος της αποξηραμένης λίμνης Μουριάς και τον χειμώνα τα νερά λιμνάζουν

2. να πάει στο οικόπεδο ρεύμα, που μας είναι απαραίτητο για να έχουμε φως, μοτέρ νερού και ψυγείο με τα φάρμακα των ζώων

3. να πάει στο χώρο καθαρό νερό για τα ζώα, και

4. να μας βοηθήσουν στην μεταφορά αντικειμένων με τα φορτηγά του δήμου

Με την κοινοποίηση του παρόντος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φιλόζωους πολίτες του δήμου μας, ότι ενώ οι πιέσεις να εγκαταλείψουμε τον χώρο νωρίτερα πληθαίνουν, στο οικόπεδο δεν έχει γίνει καμία εργασία, πέρα από ελάχιστο χώμα που εναπόθεσαν στο χώρο.

Συνεπώς η μεταφορά του καταφυγίου μας είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί.»

Τι είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές

Να σημειώσουμε ότι στις 15 Σεπτέμβρη που η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πύργου κ. Γωγώ Μαστρογιαννοπούλου είχε επισκεφθεί μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ το δήμαρχο κ. Γαβρίλη Λιατσή στο γραφείο του και είχαν συμφωνήσει ότι είναι απαραίτητη η μεταφορά του καταφυγίου αδέσποτων σκύλων που σήμερα λειτουργεί κάτω από αντίξοες συνθήκες στην Συντριάδα. Ο κ. Λιατσής δεσμεύτηκε ότι με απόφαση του δήμου τα αδέσποτα θα μεταφερθούν σε πιο άνετο και περιφραγμένο χώρο σε δημοτική έκταση πίσω από το Ενωσιακό Γήπεδο της Σπιάντζας, με στόχο μάλιστα τη δημιουργία μέσα από προγράμματα, ενός πρότυπου καταφυγίου αδέσποτων ζώων που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Μάλιστα ο δήμαρχος είχε δηλώσει πως ευελπιστεί ότι το νέο καταφύγιο με την αξιοποίηση κάποιων προγραμμάτων θα αποτελέσει μοντέλο διαχείρισης ζώων και ο δήμος είναι διατεθειμένος να διαμορφώσει το νέο χώρο για να υπάρχουν εκεί όλα όσα απαιτούνται, όπως το νερό και το ρεύμα. Και η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πύργου κ. Γωγώ Μαστρογιαννοπούλου, είχε εκφράσει τότε την ικανοποίησή της για την θετική εξέλιξη και είχε δηλώσει ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες από το δήμο στο νέο χώρο, θα γίνει η μεταφορά των αδέσποτων με την στήριξη της δημοτικής αρχής, ενώ στόχος είναι να συνδράμουν ώστε να γίνει περισυλλογή κι άλλων αδέσποτων που κυκλοφορούν στην πόλη κατά αγέλες και πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα. Προφανώς η καθυστέρηση από την πλευρά του δήμου διαμόρφωσης του νέου χώρου και οι συνεχιζόμενες πιέσεις για την μεταφορά του καταφυγίου, οδήγησαν τον Φιλοζωϊκό στην ανακοίνωση που δημοσιοποιούμε. Να επισημάνουμε δε, ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος είχε αναρτήσει το f.b μια άλλη ανακοίνωση προειδοποίηση προς… όποιον επιχειρήσει να ξεκλειδώσει τις πόρτες και να αφήσει ελεύθερα τα αδέσποτα, ότι ο χώρος φυλάσσεται, ενώ κάποια από αυτά που δεν έχουν ακόμα εγκλιματιστεί… δαγκώνουν!

ΠηγήQ εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ