2014-10-29 12:27:53
Φωτογραφία για Η ώρα της δικαιοσύνης για το φονικό στο Αντισκάρι...
Την Παρασκευή θα συζητηθεί στο δικαστικό συμβούλιο μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης η υποθεση δολοφονίας του Κώστα Προβιδάκη τον Μάρτη του 2014 προκειμένου να οδηγηθεί στο ακροατήριο Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρόταση της εισαγγελέως αφοαρά στην παραπομπή των τριών προφυλακισμένων για την υπόθεση αυτή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για τα δυο αδέρφια από το Αντισκάρι 33 και 24 ετών καθώς και τον 26χρονο φίλο τους από τη Γέργερη.

Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του άτυχου 51χρονου ναυτικού υποστήριζε ότι δεν εμπλέκονται μόνο οι τρεις προφυλακισμένοι στο φονικό αλλά δυο ακόμη άτομα "δείχνοντας" και άλλα μέλη της οικογένειας των δυο αδερφων όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την προανάκριση.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Ωστόσο το πόρισμα της ιατροδικαστής έκθεσης φέρεται να «ακυρώνει» τους ισχυρισμούς του 33χρονου και να «εμπλέκει» στον κτηνώδη ξυλοδαρμό του 51χρονου περισσότερους με βάση τα ευρήματα που εντοπίστηκαν και αξιολογήθηκαν. Επί λέξει αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση για τις πλήξεις που δέχτηκε ο 51χρονος:


«Ακόμα συνολικά, βάσει των χαρακτηριστικών τους, τα εντυπώματα μοιάζουν να προέρχονται από τουλάχιστον 4 διαφορετικά επιμήκη θλώντα όργανα (ράβδους), τα οποία όμως δεν ανευρέθηκαν για αντιπαραβολή».

Στην ιατροδικαστική έκθεση περιγράφονται ένα προς ένα τα χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα. Κάποιες πλήξεις προσδιορίζονται από δεξιά προς τα αριστερά και από πάνω προς τα κάτω και άλλες πλήξεις

από αριστερά προς δεξιά και από κάτω προς τα πάνω. Η θανατηφόρα ή θανατηφόρες πλήξεις ήταν αυτές στο πίσω μέρος της κεφαλής του θύματος. «Είναι σαφές ότι μετά την κάκωση του στελέχους του

εγκεφάλου, το θύμα δεν ήταν δυνατόν να αντιδράσει πλέον και κατέληξε (άρα η κάκωση αυτή έγινε κατά το τελικό στάδιο του ξυλοδαρμού» επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

Σε δεύτερο χρόνο κλήθηκαν και άλλα πρόσωπα εκτός των τριών προφυλακισμένων προκειμένου να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού.  Όπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία, ο 51χρονος Κώστας Προβιδάκης πάλεψε με σθένος για να γλυτώσει τη ζωή του, όμως η μάχη ήταν άνιση και  άνανδρη.  Με πρωτοφανή λύσσα τον χτυπούσαν βάναυσα με τις κτηνοτροφικές μαγκούρες στο κεφάλι και σε όλο το σώμα.

Ήταν τέτοια η κτηνωδία που σύμφωνα με τη δικογραφία, ενώ ο 51χρονος κειτόταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, επιχείρησαν να τον λιώσουν με το αγροτικό αυτοκίνητο. Με όλες του τις δυνάμεις ο Προβιδάκης κατάφερε να υπερπηδήσει τις προστατευτικές μπάρες και να παρατείνει για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα τη ζωή του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ