2014-10-31 05:11:08
Φωτογραφία για Ο έλεγχος του διαστήματος και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
Η έκρηξη ενός πυραύλου τύπου Antares,  μετά την εκτόξευσή του από την  Βιρτζίνια  των ΗΠΑ τα ξημερώματα της Τετάρτης, αποτελεί  το πρώτο σοβαρό ατύχημα μετά την απόφαση της NASA να αναθέσει σε ιδιώτες τον ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Δεδομένου όμως ότι ένα ρωσικό  διαστημικό σκάφος Progress έχει φτάσει στο  συγκρότημα από το απόγευμα της Τετάρτης, η απώλεια του πυραύλου δεν προκαλεί άμεσα προβλήματα για το διεθνές πλήρωμα. Τα εφόδια που υπάρχουν ήδη στον ISS επαρκούν για τέσσερις με έξι μήνες, διαβεβαίωσε η NASA.

Παρόλα αυτά η ρωσική υπηρεσία διαστήματος εξέφρασε την ετοιμότητα της να αναλάβει την τροφοδοσία και την προμήθεια κάθε εξοπλισμού που χρειάζονται οι ρώσοι και αμερικανοί κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

«Εάν λάβουμε αίτημα για την επείγουσα τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) με αμερικανικό φορτίο μέσω δικού μας σκάφους, θα το ικανοποιήσουμε. Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει τέτοιο αίτημα», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ο επικεφαλής του προγράμματος των επανδρωμένων πτήσεων της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roscosmos Αλεξέι Κρασνόφ.


«Mέχρι στιγμής, η NASA δεν μας έχει ζητήσει βοήθεια, όμως, έχουμε υποχρέωση να βοηθούμε ο ένας τον άλλον, σε περίπτωση απώλειας σκάφους ανεφοδιασμού ή άλλης έκτακτης ανάγκης, στα πλαίσια της συμφωνίας Κυρίων που έχουμε συνάψει. Σε τέτοιες περιπτώσεις θέτουμε πάντα τους εταίρους μας σε λίστα προτεραιότητας, και το ίδια θα κάνουν και εκείνοι για εμάς εάν χρειαστεί. Η Ρωσία μπορεί να στείλει άμεσα προμήθειες – καύσιμα, οξυγόνο, τρόφιμα και υλικό για επιστημονικά πειράματα – στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», κατέληξε ο ίδιος.

Εξάλλου η Roscosmos εκτόξευσε με επιτυχία από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ το σκάφος Progress M-25M με τον πύραυλο Soyuz-2.1a, μία ημέρα μετά την έκρηξη του Antares, με προορισμό τον ISS, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Το ρωσικό διαστημόπλοιο μεταφέρει καύσιμα, οξυγόνο, τρόφιμα και υλικό για επιστημονικά πειράματα, καθώς και γράμματα για τους αμερικανούς και τους ρώσους κοσμοναύτες.

Στις 9 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το Dragon της Space X, της δεύτερης εταιρείας που έχει συμβόλαιο με τη NASA για τον ανεφοδιασμό του ISS. To συμβόλαιο, ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, προβλέπει συνολικά 12 αποστολές, από τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι τέσσερις.

Ο ανταγωνισμός των δύο υπερδυνάμεων και της Κίνας για τον έλεγχο του Διαστήματος, όπως σημειώνουμε στο Pentapostagma.gr,  έχει για τα καλά ανάψει με  τους βασικούς «παίκτες»  ΗΠΑ και Κίνα να έχουν  ήδη πραγματοποιήσει εκατέρωθεν καταρρίψεις δορυφόρων. Όπως διέρρευσε η ιστοσελίδα WikiLeaks,  από το διπλωματικό αρχείο των ΗΠΑ εμφανίζονται ντοκουμέντα που δείχνουν πως οι ΗΠΑ δοκίμασαν μυστικά το δικό τους όπλο κατάρριψης δορυφόρων. Επίσης το διαστημικό όχημα  X-47B, βρίσκονταν στο διάστημα για δύο χρόνια .

Έτσι έχει ήδη ξεκινήσει ένας νέος μυστικός πόλεμος, αυτή τη φορά στο Διάστημα, με σκοπό το έλεγχο και αυτής της διάστασης, και όλου του κόσμου. Το διάστημα θεωρείται θέατρο μελλοντικών πολεμικών επιχειρήσεων, για αυτό και οι ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσίας, και Κίνας έχουν αναπτύξει ανάλογα σώματα,  με την υποσημείωση «διαστημική άμυνα».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ