2014-11-01 06:38:16
Φωτογραφία για Κύπρος: Αναστάτωση στο Δάλι με αδελφάκια και μητέρα με Ηπατίτιδα Α’
Αναστάτωση σε δημοτικό και νηπιαγωγείο στο Δάλι. Τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας και η μητέρα τους εντοπίστηκαν με ηπατίτιδα Α Τρομερή αναστάστωση έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα Ιδαλίου, καθώς τρία αδέλφια, 4, 6 και 8 ετών, νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με Ηπατίτιδα Α. Από την ίδια ασθένεια πάσχει και η μητέρα τους.

Όλα άρχισαν την περασμένη Κυριακή. Παιδάκι που φοιτά στην τρίτη τάξη Δημοτικού Σχολείου του Ιδαλίου, διακομίστηκε στο Μακάριο, όπου διαγνώστηκε με Ηπατίτιδα Α.

Μόλις έγινε γνωστός ο λόγος της απουσίας του μαθητή από το σχολείο, ειδοποιήθηκε αμέσως το Γραφείο Ασφάλειας του Υπουργείου Παιδείας. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου, Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ ζητήθηκε από την οικογένεια να μεταφερθούν και τα άλλα δύο παιδιά στο νοσοκομείο, εκ των οποίων το ένα φοιτά στο νηπιαγωγείο Ιδαλίου.


Οι εξετάσεις κατέδειξαν ότι και τα άλλα δύο παιδιά, όπως και η μητέρα τους είναι φορείς Ηπατίτιδας Α και κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τα σχολεία επισκέφθηκαν τόσο επισκέπτες υγείας, όσο και οι υγειονομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χώρο του νηπιαγωγείου, ένεκα της στενότερης επαφής των μαθητών, ζητήθηκε από τους γονείς των παιδιών της ίδιας τάξης, να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Στο Δημοτικό Σχολείο, οι αρμόδιοι ζήτησαν να εμβολιαστούν μόνο οι πολύ στενοί φίλοι των δύο παιδιών, εάν δεν είχαν, φυσικά, τα εμβόλιά τους.

Τονίζεται πως όταν ένα παιδί είναι πλήρως εμβολιασμένο, η συγκεκριμένη ασθένεια είναι θεραπεύσιμη και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Επιδημιολόγος του Υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι η Ηπατίτιδα Α΄ στα παιδιά είναι μια πολύ ήπια νόσος, που συχνά περνά χωρίς συμπτώματα, σε αντίθεση, ωστόσο, με τους ενήλικες για τους οποίους είναι μια πολύ σπάνια, αλλά και σοβαρή νόσος.

Ένας πολύ καλός τρόπος προφύλαξης και πρόληψης είναι το συχνό και σωστό πλύσιμο των χεριών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ