2014-11-01 06:47:09
Φωτογραφία για Ο πόλεμος της Apple με τη Samsung... τελείωσε
Ήρθε το τέλος του πολέμου μεταξύ της Apple και της Samsung. Το τέλος αυτό ήταν δραματικό, αλλά ερχόταν εδώ και καιρό Σύμφωνα με το businessinsider.com, η Samsung ανακοίνωσε μια πτώση 20% στις πωλήσεις της και μια κατάρρευση 49% στα κέρδη της, καθώς οι πωλήσεις της "ναυαρχίδας" της, του Galaxy S5, είδαν μεγάλη πτώση το τελευταίο τρίμηνο.

Ο λόγος; Οι καταναλωτές σταμάτησαν να το αγοράζουν, ενόψει του λανσαρίσματος του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus της Apple, τα οποία έχουν μεγάλες οθόνες και άρα ανταγωνίζονται ευθέως το Galaxy S5 και τα Galaxy Note 3 και 4, τις συσκευές με τεράστια οθόνη της Samsung, σύμφωνα με τους Financial Times.

Τώρα, η Samsung έκανε το εξής: Παρουσίασε την Πέμπτη δύο κινητά, τα Galaxy A3 και A5, τα οποία είναι και τα δύο μεσαίας κατηγορίας συσκευές και μοιάζουν λίγο με iPhone, αλλά είναι πιο φτηνά.

Και το κλειδί είναι η τιμή: Η Samsung ξαφνικά δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο να ανταγωνιστεί τα iPhone σε υψηλές τιμές με κορυφαία μοντέλα, οπότυε πρέπει να ανταγωνιστεί τα φθηνότερα χαμηλότερης κατηγορίας, προσφέροντας ποιοτικές συσκευές σε λογικές τιμές.


Στην Apple πρέπει να είναι πανευτυχείς. Για χρόνια, η Apple παρέμεινε μακριά από τα κινητά με μεγάλη οθόνη, λόγω της άποψης του ιδρυτή της, του Steve Jobs, ότι οι 3,5 και 4 ίντσες είναι ιδανικές.

Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της Apple: Οι καταναλωτές ήθελαν μεγάλα κινητά και, έτσι, η Apple παραχώρησε ουσιαστικά τις πωλήσεις κινητών με μεγάλη οθόνη στη Samsung.

Το 2013 η Apple τελικά συνειδητοποίησε ότι τα κινητά με μεγάλες οθόνες ανέβαζαν τις πωλήσεις και αυτόν τον Σεπτέμβριο λάνσαρε δύο κινητά που απευθύνονταν σε αυτή την επιθυμία του καταναλωτή.

Αυτή η κίνηση φαίνεται ότι έριξε κατά πολύ τη ζήτηση για τα μεγάλα κινητά της Samsung, ενώ η αγορά φαίνεται να απομακρύνεται από αυτήν, όσον αφορά στον πόλεμό της με την Apple.

Πιθανόν, η Samsung να συνεχίσει να πουλά το Galaxy S5 και τα Note 4, αλλά η νέα μάχη της θα πρέπει να βασιστεί στην τιμή και την ποιότητα στην αγορά των Android και όχι στην αγορά των iPhone.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ