2014-11-02 22:00:08
Φωτογραφία για Πρέβεζα: Μια εκδήλωση –γιορτή για το μητρικό θηλασμό
Mια εκδήλωση –γιορτή για το μητρικό θηλασμό πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 2/11/2014 στη Λαϊκή Αγορά της Πρέβεζας, για ακόμη μια χρονιά... τρίτη συνεχόμενη που συμμετέχει η πόλη μας, με μεγάλη επιτυχία και μεγαλύτερη συμμετοχή, αφού πέρυσι ήταν μόλις 4 μητέρες που θήλαζαν ενώ φέτος έφτασαν αισίως τις 10.

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, που ξεκίνησε στη χώρα μας το 2010 δεν πραγματοποιήθηκε μόνο στην Πρέβεζα αλλά ταυτόχρονα σε άλλες 55 πόλεις της Ελλάδας και εντάσσεται στον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).

Η κ .Έφη Κροκίδη, μία από τις διοργανώτριες του 5ου Πανελλήνιου ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού μαζί με την κ. Δήμητρα Ντόβα και την κ. Άννα Τσούκα, απάντησε σε ερωτήσεις των τοπικών Μ.Μ.Ε και μίλησε για την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία πανελλαδικού δικτύου μητρικού θηλασμού, τονίζοντας πως αποτελείται από εθελόντριες μητέρες που θέλουν να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το θηλασμό και να ενημερωθούν, καθώς όλα τα προβλήματα λύνονται με τη σωστή ενημέρωση.


Όπως μας πληροφόρησε η κ. Κροκίδη από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε το θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».

Τόνισε πως σκοπός της εκδήλωσης είναι η απενοχοποίηση του μητρικού θηλασμού, η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας και η ενημέρωση, λέγοντας πως η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη χρόνο με το χρόνο, αφού είναι στην ουσία μια επιστροφή στη φύση και τα οφέλη είναι πολλά τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί. Αποδεδειγμένα, όπως είπε η κ. Κροκίδη, τα παιδιά που θηλάζονται έχουν ψηλότερο iq, πολύ λιγότερα ποσοστά νοσηρότητας και παρουσιάζουν λιγότερα στοματολογικά προβλήματα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ