2014-11-03 23:34:35
Φωτογραφία για Διέξοδο στην κόντρα με την Βρετανία για τον προϋπολογισμό αναζητά η Ε.Ε.
Λύση στην διένεξή της με την Βρετανία, σχετικά με τα επιπρόσθετα χρήματα που κλήθηκε να καταβάλει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αναζητά η Ευρωπαϊκή Ενωση, μετά την άρνηση του Λονδίνου να πληρώσει, απόφαση που ενδέχεται να συνοδευτεί από επιβολή προστίμων.

Η αναθεώρηση του ΑΕΠ των χωρών-μελών είχε ως αποτέλεσμα η Ε.Ε. να ζητήσει από τους Βρετανούς την καταβολή επιπλέον 2,1  δισεκατομμυρίων ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για το 2014, γεγονός που προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η προηγούμενη σύνθεση της Κομισιόν, υπό τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, απείλησε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις εάν το Λονδίνο αρνηθεί να συνεισφέρει το μερίδιό του όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

«Πρόκειται για μια στατιστική διαδικασία που οδήγησε σε ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα», σχολίασε πηγή της Ε.Ε. στο Γαλλικό Πρακτορείο, με το θέμα να τίθεται επί τάπητος πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των 28

Η νέα Επιτροπή, υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θέλει «πραγματικά να βρει μια λύση», υπογράμμισε η πηγή, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση για «όλη την εβδομάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των χρημάτων είναι η 1η Δεκεμβρίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ