2014-11-14 18:44:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Αναστάτωση σε Βραχνέικα, Ροϊτικα και Τσουκαλέικα - Ο Δήμος δίνει πίσω στον ΟΣΕ τους παλιούς σταθμούς που φιλοξενούν δομές και συλλόγους
Στο πόδι βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι κάτοικοι των περιοχών Βρχανείκων των Τσουκαλεϊκων και των Ροιτίκων στην Πάτρα οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε να επιστρέψει στον ΟΣΕ τους παλιούς σταθμούς του οι οποίοι έχουν μισθωθεί από τον Δήμο και φιλοξενούν αφενός δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δράσεις, και πολιτιστικούς συλλόγους, αφετέρου διαθέτουν ελεύθερους χώρους που αποτελούν ανάσα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δημοτική αρχή προβαίνει σε αυτή τη συμφωνία τόσο επειδή επιθυμεί να λύσει με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα του χρέους του Δήμου προς τον ΟΣΕ από τα ενοίκια, όσο και επειδή προσπαθεί να δώσει ανταλλάγματα ώστε να παραχωρηθούν χώροι του ΟΣΕ στην Πάτρα για τη δημιουργία πάρκινγκ.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο Δήμος τόσο επί Τογαντζή (πριν την συνένωση), όσο και αργότερα επί Δημαρά δεν ήταν συνεπής στα ενοίκια προς τον ΟΣΕ και χρωστάει περί τα 120.000 ευρώ.


Οι πληροφορίες λένε ότι ο ΟΣΕ υποσχέθηκε διαγραφή των χρεών, αν επιστρέψει τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί και η δημοτική αρχή αποφάσισε να το κάνει αποδεκτό σε συνδιασμό και με τη διάθεση ή μίσθωση άλλων χώρων στην Πάτρα.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος, έχει ήδη προχωρήσει και σε συμφωνία με τον ΟΛΠΑ προκειμένου να τοποθετήσει κοντέινερ στα Βραχνέικα για να στεγάσει το ιατρείο που...ξεσπιτώνεται.

Στους ξεσπιτωμένους και οι πολιτιστικές δράσεις και οι σύλλογοι που στεγάζονται στο παλαιό δημαρχείο, το οποίο στεγαζόταν στο παλιό σταθμό του ΟΣΕ και το οποίο έχει αναπλαστεί με το πρόγραμμα leader.

"Ο Δήμαρχος θυσιάζει τους πολίτες των πρώην περιφερειακών δήμων, τους οποίους έλεγε ότι θα υπερασπιστεί, για να βρει χώρους στάθμευσης για την Πάτρα" λένε στο thebest.gr κάτοικοι των Βραχνείκων και τονίζουν ότι θα μπορούσε να κάνει διακανονισμό του χρέους και όχι να τους δίνει πίσω στον ΟΣΕ θυσιάζοντας τους συλλόγους και τους ελάχιστους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής τους.

Μάλιστα για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Κώστας Χριστόπουλος, ενώ οι πολίτες θα απευθυνθούν και σε άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

"Δεν φτάνει που μας κόβει η Ολυμπία και ο Δήμος ακόμη κάνει πόλεμο μόνο στα λόγια, τώρα μας στερεί και τους χώρους που έχουμε. Τα λεφτά για το κέντρο τα έχει για την περιφέρεια δεν τα έχει;" ρωτούν οι κάτοικοι και προπονούνται για κινητοποίησεις.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ