2014-11-16 09:45:46
Φωτογραφία για Έσπασε η ελαττωματική βαλβίδα του ελαστικού στο αυτοκίνητο μου και δεν το καλύπτει η εγγύηση της εταιρείας [photos]
Αγαπητό Tromaktiko,

Στις 8/11/14 πήγα σε βενζινάδικο της Κομοτηνής να... ελέγξω την πίεση στα ελαστικά ενός HYUNDAI ix35. Μία συνηθισμένη ενέργεια που ο καθένας κάνει πάρα πολλές φορές. Ξαφνικά η βαλβίδα του ελαστικού έσπασε στα δυο, ακριβώς στη μέση.

Μείναμε κατάπληκτοι όλοι εκεί στο βενζινάδικο γιατί κάνεις δεν ξαναείδε τέτοιο περιστατικό. Τηλεφώνησα αμέσως στο συνεργείο της HYUNDAI στην Ξάνθη (που είναι ανοιχτό και Σάββατο) και τους είπα το περιστατικό. Πήγα τελικά εκεί και αφού έβγαλαν φωτογραφίες μου είπαν να περιμένω απάντηση, αν το καλύπτει η εγγύηση αυτό (το αυτοκίνητο το αγόρασα Αύγουστο 2011 με 24.000 ευρώ και έχει 5έτη εγγύηση). 

Τρίτη 11/11/14 μου είπανε -σε συνεννόηση με τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας- ότι η εγγύηση δεν καλύπτει την βαλβίδα (ηλεκτρονική βαλβίδα , που δείχνει την μείωση πίεσης ελαστικών στον πίνακα οργάνων του αυτοκίνητου) και ότι αυτή έσπασε με δίκη μου υπαιτιότητα! Τους είπα ότι αυτό αποκλείεται γιατί είναι πραγματικά απίστευτο να σπάει μία βαλβίδα τόσο εύκολα σε μία διαδικασία ρουτίνας και πως είναι δυνατόν να βγάζουν συμπεράσματα από τα κεντρικά γραφεία χωρίς καν να δουν φωτογραφίες. 


Τελικά η αντιπροσωπεία της Ξάνθης έστειλε τις φωτογραφίες στην Αθήνα και η απάντηση τους σε τηλεφωνική επικοινωνία ήταν ότι αυτό δεν καλύπτεται από την εγγύηση, και ότι φταίω εγώ! Τους επανέλαβα ότι αυτό αποκλείεται και ότι ίσως σκοτωνόμουν αν η βαλβίδα έσπαζε στα δυο εν κινήσει π.χ. σε μία λακκούβα. Ανένδοτοι αυτοί απόκλεισαν την περίπτωση αστοχίας υλικού κάτι για το οποίο επιμένω. Σημειώνεται ότι η βαλβίδα και ο τροχός παρέμεναν συνεχώς σε μένα χωρίς καν εξονυχιστικό έλεγχο για πιθανή αστοχία υλικού και ενημέρωση και άλλων πελατών με τα ίδια ελαστικά. Αρκέστηκαν μονό σε φωτογραφίες. 

Επίσης τονίζω ότι πουθενά δεν αναφέρεται στο βιβλίο εγγύησης ότι οι ηλεκτρονικές βαλβίδες ελαστικών εξαιρούνται της εγγύησης. Ο καθένας συμπεραίνει ότι η εγγύηση ισχύει και εδώ αφού το αυτοκίνητο έχει ολική εγγύηση 5 ετών (άρα και οι ηλεκτρονικες βαλβίδες, οι οποίες δεν είναι κάτι απλό άλλα μέρος του όλου ηλεκτρονικού συστήματος του αυτοκίνητου). Όταν είπα στο τμήμα εγγυήσεων HYUNDAI στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας ότι θα προχωρήσω σε καταγγελίες οπού είναι δυνατόν , ενημερώνοντας πιθανούς μελλοντικούς αγοραστές για αυτή την απαράδεκτη εξαίρεση εγγύησης που δεν αναφέρεται πουθενά άλλα και για να προστατέψω άλλους κατόχους ίδιου μοντέλου αυτοκίνητου μου είπαν (και το θεωρώ έμμεση απειλή) ότι πρόσεξε τι θα γράψεις γιατί και εμείς πιθανόν να στραφούμε εναντίον σου! Χωρίς επαναλαμβάνω να κάνουν το αυτονόητο. Έναν εξονυχιστικό έλεγχο της βαλβίδας που ίσως οδηγήσει σε ανάκληση αυτοκίνητων, μου λένε ότι πιθανόν να στραφούν και εναντίον μου! 

Σημειώνω ότι η HYUNDAI Ξάνθης έδειξε ενδιαφέρον να προχωρήσει στην αντικατάσταση της βαλβίδας αναγνωρίζοντας το πρόβλημα -αφού ο ίδιος ο ιδιοκτήτης είδε με τα μάτια του την βαλβίδα- πλην όμως τα κεντρικά της Αθήνας δεν τον κάλυπταν για την ενέργεια του και θα χρεωνόταν αυτός το κόστος (περίπου 100 ευρώ μου είπε τηλεφωνικά). Τα κεντρικά γραφεία όμως της Αθήνας μου δήλωσαν επίσης τηλεφωνικά ότι το συνεργείο ήταν αποκλειστικά υπεύθυνο να γνωμοδοτήσει για την βλάβη και να κάνει αυτό που νομίζει. Με δυο λογία ο ένας έριχνε το''μπαλάκι'' στον άλλο, και εγώ δεν ήξερα τι να κάνω. 

Προχωρώ λοιπόν σε αυτήν την καταγγελία, ζητώντας την άμεση επισκευή της βλάβης στα πλαίσια της εγγύησης, χωρίς καμία χρέωση μου. Δεν είναι δυνατόν να πωλούν αυτοκίνητα διαφημίζοντας ολική εγγύηση 5 ετών και μετά να μην αποδέχονται βλάβες. Στο ίδιο αυτοκίνητο επίσης είχε πρόβλημα το λάστιχο της μίας πόρτας και ενώ το πήγα σε άλλο συνεργείο (Κομοτηνής) μου είπαν να βάλω λίγη κολλά UHU (!), ενώ κανονικά θα έπρεπε να το αλλάξουν αμέσως . Η δικαιολογία ήταν ίδια, ότι τα κεντρικά δεν θα καλύψουν το κόστος επισκευής! Πείτε μου τελικά κάποιος ,αν αυτό λέγεται εγγύηση σοβαρής αντιπροσωπείας και αν είναι λύσεις αυτές!

Πάντως μετά το περιστατικό με την βαλβίδα και την εξοργιστική στάση τους θα απαιτήσω και την αλλαγή του λάστιχου στην πόρτα. Κάνουν το παν να σου πουλήσουν αυτοκίνητο και μετά κάνουν τους... Κορεατες.

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο ΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οδηγός F1 ο David Guetta! (VIDEO)
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οδηγός F1 ο David Guetta! (VIDEO)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ