2014-11-17 16:44:20
Φωτογραφία για Π.ΟΜ.Α.μεΑ. για τα κλουβιά του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών: Τα «κλουβιά φυλακές» και οι «φυλακές ψυχών» δεν εμφανίζονται λόγω οικονομικής κρίσης στη χώρα μας
Τις καταγγελίες που έχει κάνει και στο παρελθόν για τις συνθήκες στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών επαναφέρει στο προσκήνιο η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

Στο φως της δημοσιότητας βρέθηκε και πάλι το γνωστό ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, που διαβιούν σε αυτό. Συνθήκες, οι οποίες έχουν καταγγελθεί επανειλημμένως από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Πρόκειται για Δομή κοινωνικού εγκλεισμού που παραβιάζει κατάφορα τα συνταγματικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών τα . άτομα με αναπηρία φιλοξενούνται σε «κλουβιά» με το αιτιολογικό της προστασίας τους και όπου το ολιγομελές προσωπικό αδυνατεί να φροντίσει περισσότερα από 60 άτομα.

Τα «κλουβιά φυλακές» και οι «φυλακές ψυχών» δεν εμφανίζονται λόγω οικονομικής κρίσης στη χώρα μας
. Υπήρχαν και σε παρελθούσες εύρωστες οικονομικές περιόδους. Η απογύμνωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό συντελείται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Η διαμόρφωση νέων δομών προστατευμένης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία κάτω από τον έλεγχο της τοπική κοινωνίας, για να μην διαιωνίζονται τα ιδρύματα – αποθήκες ψυχών, αποτελεί αίτημα του αναπηρικού κινήματος, δικαίωμα των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες - των πιο αποκλεισμένων ανάμεσα στους αποκλεισμένους - και υποχρέωση της Πολιτείας και της Κοινωνίας, η οποία δεν μπορεί να καλύπτεται πίσω από ψιθύρους και ανέξοδες ευαισθησίες.

Απαιτείται εδώ και τώρα να πάρει μέτρα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας :

Άμεση πρόσληψη προσωπικούΕπιπλέον χρηματοδότησηΔιαμόρφωση κατάλληλων χώρων φιλοξενίας των ατόμων με αναπηρίαΔιαμόρφωση κατάλληλων χώρων ψυχαγωγίας.Δεν επιτρέπεται ως Κοινωνία να ξαναζήσουμε ρεπορτάζ και δημοσιεύματα τα οποία παραπέμπουν σε εποχές ακόμα και πιο φρικτές από αυτές του Μεσαίωνα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ