2014-11-18 05:35:09
Φωτογραφία για Halliburton: Εξαγορά μαμούθ $34.6δις
Αλλάζουν τα δεδομένα στο διεθνή ενεργειακό κλάδο, καθώς η Halliburton, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον χώρο του πετρελαίου, εξαγοράζει το νούμερο τρία του κλάδου, την Baker Hughes σε μία συμφωνία που αποτιμάται στα 34,65 δισ. δολ..

Η Halliburton έγινε γνωστή στην Κύπρο από την παροχή υπηρεσιών τόσο στη Noble κατά τη διάρκεια των ερευνών στο Οικόπεδο 12 όσο και στην κοινοπραξία ENI/Kogas για τις έρευνες στα τρία οικόπεδα που έχει αδειοδοτηθεί.

Το deal εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο επιχειρήσεων, αλλά ενδεχομένως να αντιμετωπίσει εμπόδια από τις αντιμονοπωλιακές αρχές. Η Halliburton αναφέρει μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση πως η συμφωνία αναμένεται να δημιουργήσει ετήσιες συνέργειες κόστους ύψους 2 δισ. δολ. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νεοσύστατου ομίλου θα παραμείνει ο Dave Lesar.

«Η Halliburton εκμηδενίζει έτσι έναν από τους βασικούς της ανταγωνιστές, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό της και την παγκόσμια εμβέλειά της που η πτωτική πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού βυθίζει τον ευρύτερο κλάδο» σχολιάζει το Bloomberg.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ