2014-11-20 09:34:06
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Δύσκολη η συμφωνία για τα πυρηνικά έως τις 24 Νοεμβρίου
Μοιάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια πλήρης και οριστική συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης προτού εκπνεύσει η προθεσμία της 24ης Νοεμβρίου, ωστόσο αυτό δεν είναι αδύνατο, δήλωσε σήμερα σε γερουσιαστές ο Τόνι Μπλίνκεν, ο αναπληρωτής σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για θέματα εθνικής ασφαλείας.

Ο Μπλίνκεν επισήμανε ότι η ευθύνη επαφίεται μάλλον στην Τεχεράνη, παρά στην Ουάσιγκτον, για το εάν θα επιτευχθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία).

«Το να καταλήξουμε σε μια συμφωνία εξαρτάται ολοκληρωτικά από το αν το Ιράν είναι διατεθειμένο να προχωρήσει στα βήματα αυτά που θα πείσουν εμάς και τους εταίρους μας, ότι το πρόγραμμά του θα έχει αποκλειστικά ειρηνικό σκοπό» τόνισε.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ είχε δηλώσει και αυτός απαισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί πλήρης συμφωνία μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι μπορεί να υπάρξει επέκταση του χρονικού ορίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ