2014-11-22 08:38:07
Φωτογραφία για Διαξιφισμοί Σκουρλέτη - Βούλτεψη για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
Τη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε ότι η... παρούσα Βουλή δεν δικαιούται να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για τεχνητή και όχι ουσιαστική κρίση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός έδωσε το σήμα της άτακτης υποχώρησης έναντι της τρόικας, δεν έχει αμφισβητήσει στο ελάχιστο τις μνημονιακές πολιτικές».

Ακόμη, τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει αυτοδυναμία θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για ακύρωση του μνημονίου: «Όλοι γνωρίζουν ότι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δανειστές θα αρχίσουν μία ουσιαστική διαπραγμάτευση. Άλλο η συζήτηση με τους εταίρους και άλλο με την τρόικα», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «το δίλημμα δεν είναι παράταση του μνημονίου ή πάμε στις αγορές». Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα και καλύπτουμε μισθούς και συντάξεις και τα δανεικά πηγαίνουν στην αποπληρωμή των δανείων». «Άρα μπορούμε να ξεκινήσουμε διαπραγμάτευση και θα δούμε πού θα βρούμε τα χρήματα για την αποπληρωμή των δανείων», τόνισε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ