2014-11-25 04:23:07
Φωτογραφία για Παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας από την Ομάδα Γυναικών Αλμυρού της ΟΓΕ
Η Ομάδα Γυναικών Αλμυρού, μέλος της ΟΓΕ, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 21/11 παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού με σκοπό να ενημερωθεί για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Κέντρου.

Ακούσαμε με προσοχή τις ανησυχίες που εξέφρασε το προσωπικό. Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι ελλείψεις σε έμψυχο υλικό (παιδίατρος, μικροβιολόγος) καθώς και η έλλειψη καθαριότητας του Κέντρου Υγείας. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσαν τα περιστατικά φυματίωσης που ανέφερε το προσωπικό.

Εμείς πιστεύουμε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία των λαϊκών οικογενειών και ιδιαίτερα για τις εξειδικευμένες ανάγκες των γυναικών που προκύπτουν τόσο από το βιολογικό όσο και κοινωνικό τους ρόλο. Βασική υποδομή παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρέπει να είναι το Δημόσιο Κέντρο Υγείας το οποίο πρέπει να έχει όλα τα αναγκαία τμήματα και ειδικότητες ώστε να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες υγείας και πρόνοιας.


Σας καλούμε όλους στην εκδήλωσή μας με θέμα «Υγεία και Ειδική Αγωγή» την Κυριακή 30/11 και ώρα 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού όπου θα αναφερθούμε λεπτομερώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας. Στόχος δικός μας είναι να προβάλλουμε τα προβλήματα που μας αφορούν όλες και όλους αλλά και να καταδείξουμε τις αιτίες αυτής της κατάστασης και τους υπαίτιους ώστε να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση πάνω σε γερές βάσεις.

Καλούμε ιδιαίτερα τις γυναίκες του τόπου μας, τις μητέρες, τις άνεργες, τις συνταξιούχες, τις αγρότισσες, τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις εκπαιδευτικούς, τις φοιτήτριες, τις νέες, τις μετανάστριες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ