2014-11-25 04:47:05
Φωτογραφία για Γιουνκέρ προς ευρωβουλευτές: «Αν θέλετε να φύγω, πέστε το και θα κάνω»
Υψηλοί ήταν οι τόνοι της συζήτησης στην ευρωβουλή της πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν απευθυνόμενος στους ευρωσκεπτικιστές και ευρωβουλευτές της ακροδεξιάς που υπέγραψαν την σχετική πρόταση, δήλωσε ότι, αν το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει από την προεδρία της Κομισιόν, πράγματι θα αποχωρήσει.«Αν θέλετε να φύγω, πέστε το και θα φύγω», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι προθέσεις αυτών που υπέγραψαν την πρόταση μομφής είναι διαφορετικές από αυτές που υποστηρίζουν στο ψήφισμα, καθόσον, συμπλήρωσε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι «εγώ δεν είμαι υπέρμαχος του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη».

Το πρόβλημα της φοροαποφυγής των μεγάλων επιχειρήσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, δεν είναι μόνον του Λουξεμβούργου διότι, όπως συμπλήρωσε, οι αποφάσεις για φοροαποφυγή μεγάλων επιχειρήσεων αφορούν 18 ευρωπαϊκές χώρες.


Οι εκπρόσωποι των Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσαν ότι, την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταψηφίσουν την πρόταση μομφής.

Η εκπρόσωπος της Ομάδας των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς κράτησε επιφυλακτική στάση και υπεραμύνθηκε της δημιουργίας μιας εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, προκειμένου, όπως είπε, να διαλευκανθούν πλήρως οι κατηγορίες.

Η πρόεδρος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, η Γκαμπριέλ Τσίμερ, παραδέχθηκε ότι δεν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές για την κατάθεση πρόταση μομφής διότι –διευκρίνισε– δεν ήταν επιθυμητή η συγκέντρωση υπογραφών από ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιούς. Τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ