2014-11-25 15:54:11
Φωτογραφία για Ο ΙΜΠΑΓΑΣΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ... «ΦΩΤΑ» ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ! (ΡΗΟΤΟS)
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό και Ατλέτικο και μιλάει στο olympiacos.org για τον επικείμενο αγώνα των δύο ομάδων.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα μιλάει στο olympiacos.org για το επικείμενο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη 26/11 στις 21:45 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλδερόν», με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως ότι και οι δύο είναι εν ενεργεία πρωταθλήτριες στην χώρα τους, αλλά και πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τις φανέλες και των δύο συλλόγων.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στον Θρύλο (2010-2014) και έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων της ομάδας μας, καθώς μάγευε τα… πλήθη με τις «μαγικές» του κινήσεις!

Ο «Κάνιο» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας (www.olympiacos.org), καθώς γνωρίζει πολύ καλά και τις δύο ομάδες από το πέρασμά του και από τους «ροχιμπλάνκος» από το 2003 έως και το 2006.


Ο Ιμπαγάσα αναφέρθηκε στην δύσκολη έδρα του "Βιθέντε Καλδερόν" και στο πόσο βοηθάει τους παίκτες του Σιμεόνε η συμπαράσταση του κόσμου, στο που θα κριθεί το ματς, ποιο είναι το... κλειδί του αγώνα, αλλά και ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές του και με τις δύο ομάδες.

«Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο, όπως όλα του UEFA Champions League. Η Ατλέτικο θέλει να πάρει τη νίκη για να προκριθεί και μαθηματικά, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάζεται μία ισοπαλία και νικώντας την τελευταία αγωνιστική την Μάλμε να πάρει την πρόκριση. Το κλίμα στο "Βιθέντε Καλδερόν" είναι πολύ δυνατό. Οι φίλαθλοι της Ατλέτικο πιέζουν πολύ και φωνάζουν σε όλο το ματς.

Η Ατλέτικο εντός παίζει πολύ καλά και ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει έστω μία ισοπαλία, αν δεν καταφέρει τη νίκη, αν και θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ιμπαγάσα για τον αγώνα.

Αναφορικά με τις «καυτές» στιγμές που έχει ζήσει και στα δύο γήπεδα, είτε με την ομάδα είτε με τον κόσμο, είπε: «Ο κόσμος είναι η μεγαλύτερη ανάμνηση που έχω και από τα δύο γήπεδα. Έχουν πολλές ομοιότητες. Στο Καραϊσκάκη όταν ο κόσμος φωνάζει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό είναι κάτι πολύ ωραίο για τους παίκτες. Στο Καλδερόν έπαιζα για τρία χρόνια και ξέρω πως θα συμβεί το ίδιο και εκεί. Ο κόσμος θα φωνάζει συνέχεια και θα υποστηρίζει την ομάδα του για 90 λεπτά και θα κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι τα ντέρμπι και τα παιχνίδια του UEFA Champions League στο Καραϊσκάκη, όπου ο κόσμος υποστήριζε πάρα πολύ έντονα την ομάδα. Το ίδιο συνέβαινε και στο Καλδερόν. Ο κόσμος σε κάνει να τα δώσεις όλα για την ομάδα, όταν παίζεις και αυτό είναι ένα εμπόδιο όπου θα πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός».

Μιλώντας για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Πάντα προσπαθεί να έχει εκείνος τον έλεγχο του παιχνιδιού, από την μέση του γηπέδου και μπροστά με πολύ σπουδαίο στοιχείο τον Ντομίνγκεζ. Είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός γιατί αυτός προσπαθήσει να δημιουργήσει το παιχνίδι από την μέση και μπροστά. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο επιθετικός, αλλά αν είναι ο Μήτρογλου μπορεί να πετύχει γκολ ανά πάσα στιγμή, ενώ στην άμυνα είναι ο Ρομπέρτο που κάνει την ομάδα να νιώθει ασφάλεια κάτι που είναι σημαντικό στην Ευρώπη, να μην δέχεσαι εύκολα γκολ», τόνισε, ενώ αποκρυπτογραφώντας τους «ροχιμπλάνκος» είπε:

«Η Ατλέτικο είναι μία ομάδα που αμύνεται πολύ καλά. Έχει τον Τουράν και τον Κόκε, παίκτες πολύ σημαντικούς. Είναι μία ομάδα που κάνει καλό παιχνίδι γενικώς, αλλά κυρίως αμύνεται πολύ καλά και είναι δύσκολο να τους κερδίσεις».

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς Ισπανούς, αλλά και «ισπανόφωνους» παίκτες και ο «Κάνιο» αναφέρθηκε στο πόσο μπορεί να βοηθήσει αυτό τον Θρύλο. «Πολύ σημαντικό γι’ αυτούς που γνωρίζουν το πρωτάθλημα, τον κόσμο και τα γήπεδα. Όταν πρόκειται για ένα ματς UEFA Champions League που παίζεται η πρόκριση, είναι πολύ σημαντικό κάποιος να γνωρίζει την ατμόσφαιρα».

Αναφορικά, με το που πρέπει να… χτυπήσουν οι Πειραιώτες ώστε να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, τόνισε: «Κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι τα πρώτα 15-20 λεπτά, να μην δεχθεί γκολ. Να χειριστεί σωστά το παιχνίδι και να μπορέσει να επιβάλει τον ρυθμό του και να δυσκολέψει όσο μπορεί την Ατλέτικο σε αυτά τα λεπτά. Όποιος κυριαρχήσει σε αυτά τα λεπτά, θα έχει πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα».

Τέλος, ρωτήσαμε τον Αριέλ Ιμπαγάσα που θα δει το ματς, αλλά και ποιον θα… υποστηρίζει και μας είπε: «Θα δω το ματς σπίτι μου με την οικογένειά μου και ίσως και με φίλους. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω όσο περισσότερο μπορώ, καθώς είναι ένα ματς που αρέσει σε όλους τους παίκτες να παίζουν.

Ποιον θα υποστηρίζω ε; Επειδή έχω περάσει πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό αλλά και τρία στην Ατλέτικο, θέλω ένα αποτέλεσμα να βολεύει και τους δύο. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός με ισοπαλία ουσιαστικά προκρίνεται, πιστεύω πως αυτό θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ