2014-11-26 03:35:09
Φωτογραφία για Ετοιμάζεται να εισέλθει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία!
Η απόφαση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, τηςΟυκρανίας θα πραγματοποιηθεί μέσω δημοψηφίσματος , δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες του με την λιθουανή Πρόεδρο Dalia Grybauskaite, αναφέρει η κινεζική εφημερίδα chinadaily.com .

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαιτήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι κατά 95% ταυτόσημες με τις απαιτήσεις που περιέχονται στην συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τη σειρά της, η Grybauskaite τόνισε ότι για να εισέλθει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να είναι μια «πλήρως δημοκρατική χώρα». Η Λιθουανία έχει προσφέρει στο Κίεβο την προμήθεια όπλων και κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

Η Πρόεδρος της βαλτικής δημοκρατίας της Λιθουανίας , κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο Κίεβο, πρότεινε στον ουκρανό ηγέτη να πραγματοποιηθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Λιθουανίας, και της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της ενισχυμένης συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα.


«Για να μεταφέρουμε στο Κίεβο την εμπειρία δημιουργίας σύγχρονων ενόπλων δυνάμεων, έχουμε την πρόθεση να καλέσουμε για σπουδές στην Στρατιωτική Ακαδημία της Λιθουανίας, περισσοτέρων στελεχών του ουκρανικού στρατού, να διεξάγουμε αριθμό κοινών ασκήσεων, και να ολοκληρώσουμε τον σχηματισμό ειδικής ταξιαρχίας με στρατιώτες από την Λιθουανία, την Πολωνία και την Ουκρανία», δήλωσε η Grybauskaite.

Η Λιθουανία υπόσχεται επίσης να αρχίσει σύντομα αποστολές όπλων προς την Ουκρανία.

«Έχουμε συμφωνήσει για την προμήθεια συγκεκριμένων όπλων για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο Poroshenko, χωρίς όμως να διευκρινίσει το είδος του οπλισμού που θα παραλάβει το Κίεβο .

Όπως αναφέραμε σε χθεσινό άρθρο στο Pentapostagma.gr, κάτι «ετοιμάζεται» από το μεν ΝΑΤΟ σε Πολωνία και Βαλτική , από την δε Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία. Και οι δύο υπερδυνάμεις συγκεντρώνουν στρατιωτικό προσωπικό και μέσα, πιθανόν για ένα τελευταίο γύρο αντιπαράθεσης με θέμα την Ουκρανία.

Αυτό λοιπόν που ετοιμάζεται είναι, η είσοδο της Ουκρανίας στην συμμαχία, και ο εξοπλισμός με νατοϊκό εξοπλισμό μέσω των βαλτικών χωρών. Αυτό όμως αποτελεί «πρόκληση» για την πλευρά του Κρεμλίνου, το οποίο έχει διακινήσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ, παρά μόνο στην ΕΕ. Αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό….
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ