2014-11-27 01:35:07
Φωτογραφία για Συνεργασία τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας - IBM
Η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία ''Ασέλσαν'', η Στρατιωτική Βιομηχανία Ηλεκτρονικών Συστημάτων, θα αναπτύξει σχέδιο για νέου τύπου ηλεκτρικό όχημα.

Στα πλαίσια σχεδίου ανάπτυξης ηλεκτρικού αυτοκινήτου η τουρκική αμυντική βιομηχανία υπέγραψε συμφωνία με την IBM με την οποία θα δώσουν ώθηση σε πρόγραμμα το οποίο προβλέπει να αναπτυχτούν οι μπαταρίες "Metal-Air" και ολοκληρωμένα κυκλώματα "Millimeter Wave" με τις οποίες θα υπάρχει δυνατότητα να διανυθούν 5πλάσιες αποστάσεις σε σχέση τις υπάρχουσες μπαταρίες και ως αποτέλεσμα να επιλυθεί το ζήτημα των αποστάσεων.

Τα οχήματα με (υπάρχουσες) μπαταριές Li-ion μπορούν να διανύσουν απόσταση μόνο των 160 χιλιομέτρων αλλά με τη νέα τεχνολογία τα οχήματα θα μπορέσουν να φτάσουν σε αποστάσεις των 800 χιλιομέτρων.

Δεν αναφέρθηκε στον τουρκικό τύπο αν και σε τι είδους στρατιωτικές εφαρμογές θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το TRT, η Ασελσάν , ανήλθε 67η στον φετινό κατάλογο του, "Defense News Top 100". Ο κύκλος εργασιών της Ασελσάν στον αμυντικό τομέα κατά το 2013, σημείωσε αύξηση κατά 16,1% και ανήλθε στα ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Ο αμυντικός τομέας της Ασελσάν καλύπτει το 97,1% των κύκλων εργασιών της εταιρείας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται παράλληλα σε πέντε τομείς:

- Επικοινωνία και Τεχνολογίες Πληροφορικής

- Μικροηλεκτρονική, Συστήματα πλοήγησης και Οπτοηλεκτρονική

- Συστήματα Ραντάρ και Ηλεκτρονικού Πολέμου

- Αμυντικά Τεχνολογικά Συστήματα

- Μεταφορές, Ασφάλεια, Ενέργεια και Αυτοματισμός
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ