2014-12-01 10:59:55
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΑΝ ΕΙΧΕ ΜΠΕΡΓΚ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ
Οι Μπουχαλάκηδες και Φορτούνηδες, ο χασογκόλης του Ολυμπιακού και ο παικταράς του Παναθηναϊκού. Ο Αλέφαντος σχολιάζει στη στήλη του στο "sportdog.gr" την επικαιρότητα. Τι λέει για ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Το ματς του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα δεν αντέχει σε κριτική. Ήταν μια Κέρκυρα τραγική με παικτάκια. Ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίπαλο, έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Άνετα ο Ολυμπιακός δούλεψε από τα άκρα, δούλεψε και από το κέντρο. Εγώ θέλω να δω τον Ολυμπιακό τώρα με τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το μεγάλο ματς. Όχι ότι ο ΠΑΟΚ είναι καμία μεγάλη ομάδα, κανονικά έπρεπε ο Ολυμπιακός να τον έχει πολύ πίσω, ο Ολυμπιακός επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να είναι πρώτος, χάρη στα λάθη του Ολυμπιακού είναι ο ΠΑΟΚ εκεί που είναι.

Πρέπει να παίξουν όλοι οι βασικοί τώρα, μην κάνει πειράματα ο Μίτσελ, μη μας λέει ότι βγάζει νέους παίκτες, δεν θέλω Μπουχαλάκηδες και Φορτούνηδες στον Ολυμπιακό, θέλω παικταράδες. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται καλές μεταγραφές.


Ο Μπενίτες είναι γρηγοράκος, έχει προσόντα, αλλά τον είδα χασογκόλη. Για εμένα πρέπει να παίξει ο Μήτρογλου με τον ΠΑΟΚ, να του δώσει μία ακόμα ευκαιρία ο Μίτσελ, εκτός και αν τον δει πολύ χάλια στις προπονήσεις.

Δεν μου αρέσουν οι πειραματισμοί, τι πάει να πει βγάζει νέους παίκτες, Ολυμπιακός είσαι. Νέους παίκτες θα βγάλουν οι μικρές ομάδες και εσύ θα τους πάρεις έτοιμους. Και ο ΠΑΟΚ πήγε να κάνει πειράματα και παραλίγο να το πληρώσει με τον Πανθρακικό, πήγε πολύ καλά ο Σαλπιγγίδης, τους ξελάσπωσε και ο Παπαδόπουλος με τον Περέιρα, οι έμπειροι.

Πρέπει να τα δώσει όλα ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα, εμένα δεν μου λέει τίποτα το Γιουρόπα Λιγκ, η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε στο Μάλμε απ΄ όπου περάσανε με περίπατο και η Γιουβέντους και η Ατλέτικο, ενώ εσύ έχασες.

Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου για εμένα ήταν ο Ελαμπντελαουί στην Κέρκυρα, έβαλε και το γκολ, δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν, είναι πολύ γρήγορος αυτός, είναι αέρινος και παίρνει πολλά μέτρα στην πλευρά. Θα ξαναπώ αυτό που πρότεινα πρώτος, να βάλει τον Σαλίνο πίσω του και τον Ελαμπντελαουί δεξί χαφ -αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχει μπροστινούς ακραίους δυνατούς ο Ολυμπιακός ως τώρα. Ας κάνει αυτό το κόλπο. Το έχω πει εδώ και καιρό. Δεν θα πιάνεται ο Ελαμπντελαουί εκεί, είναι πολύ γρήγορος.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ΠΑΟΚ για να λέει ότι θα βγάλει νέους παίκτες σαν τον Τζανδάρη. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ και θα είναι ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση, επιτυχία θα είναι η δεύτερη θέση για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα και ο στόχος του πρέπει να είναι να παίρνει το πρωτάθλημα με 15 βαθμούς διαφορά και να περνάει από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μη μου λέτε για νέους παίκτες ότι πάει να βγάλει ο Ολυμπιακός, δεν μου αρέσουν αυτά.

Και πού έπαιξαν για να κουραστούν και χρειάζονταν ξεκούραση; Αφού δεν γίνονταν ματς στην Ελλάδα! Επειδή έπαιξαν με την Ατλέτικο; Μα η Ατλέτικο είχε παίξει αγώνα στο ισπανικό πρωτάθλημα πριν το ματς του Ολυμπιακού και έπαιξαν και μετά το ματς του Ολυμπιακού, τους είδα πάλι με τη Λα Κορούνια, να δείτε πώς έτρεχαν ξανά, φισέκια. Αυτοί γιατί δεν κουράζονται και ήταν φρεσκότατοι; Έχουν προπονητή που δουλεύει εκεί, τον Σιμεόνε.

Η επιστροφή του Σιόβα είναι σημαντική, μακάρι να είναι καλά το παιδί με το πόδι του. Εγώ τον θεωρώ αναντικατάστατο σε αυτήν την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Μποτία ακόμα και με την Κέρκυρα είχε κάποια προβλήματα. Και να σας πω κάτι; Όλοι λένε για τον Μποτία και τη βγάζει καθαρή ο Αμπιντάλ, αλλά ρωτάω: Τι έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό ο Αμπιντάλ; Μήπως σπριντάρει και σώνει καταστάσεις, βλέπετε τίποτα τάκλιν του θανάτου; Μήπως πηδάει στο κεφάλι; Δεν κάνει διαφορά ο Αμπιντάλ, καμία σχέση με τον παλιό Μέλμπεργκ ή τον παλιό Αβραάμ ή τον Μανωλά. Ας πάει στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα να μας αφήσει ήσυχους και να πάρει μεταγραφή ο Ολυμπιακός μία σεντεμπαρκάρα γρήγορη, να γυρίσει υγιής και ο Σιόβας που είναι παικταράς. Και να έχουμε στον πάγκο Μποτία και Αυλωνίτη.

Πάμε τώρα στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Βέροια. Ο Παναθηναϊκός υπολόγισε τη Βέροια και κατέβηκε με τους μεγάλους και έμπειρους. Μόνο ο Λαγός ήταν από τους νέους στο κέντρο επειδή δεν έπαιζε ο Μέντες, και ο Κλωναρίδης μπροστά δίπλα στον παικταρά Μπεργκ.

Αν είχε Μπεργκ φέτος ο Ολυμπιακός θα ήταν τώρα πολλούς βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα, ένας τέτοιος φορ του λείπει. Ο άνθρωπος είναι μισή ομάδα μόνος του, αλλάζει τον Παναθηναϊκό. Εγώ το άφησα στο 2-0 το ματς και γύρισα κανάλι για να δω τη Γιουβέντους. Μετά το ξαναγύρισα στο 40΄ και είδα τον Παναθηναϊκό να έχει πρόβλημα. Αν η Βέροια είχε πιο έξυπνο προπονητή θα του είχε κάνει μεγάλη ζημιά. Αλλά αυτός ο προπονητής παίζει ανοικτά και την πατάει όπως ο Δερμιτζάκης στον Εργοτέλη. Αντί να πιάσει τον Μπεργκ και να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό στις κόντρες, έπαιζε ανοικτά.

Για παράδειγμα είδα τη Σάντερλαντ με την Τσέλσι και με κατέπληξε. Πώς έκλεινε πίσω με 2 ζώνες άμυνας και πώς έφευγαν βολίδες και άνοιγαν σαν βεντάλια στις αντεπιθέσεις. Όχι απλά άξιζε την ισοπαλία η Σάντερλαντ και την πήρε, αλλά άξιζε να πάρει το ματς.

Εμένα δεν μου αρέσουν οι προπονητές που λένε ότι παίζουν ανοικτά. Είδα τη Σαουθάμπντον λόγου χάρη του Κούμαν με τη Σίτι, άρπαξε τρία γκολάκια εντός έδρας 0-3, μας είχαν πρήξει με τη Σαουθάμπντον επειδή βρέθηκε ψηλά στη βαθμολογία, εγώ σας λέω και θα με θυμηθείτε ότι θα πάρει την κάτω βόλτα.

Στα Γιάννενα κάνει καλή δουλειά ο Πετράκης.

Και οι τρεις ομάδες της Κρήτης είναι δραματικές. Και ο ΟΦΗ και ο Πλατανιάς και ο Εργοτέλης. Ο ΟΦΗ του Γκατούζο μιλάμε για διάλυση.

Ας ελπίσουμε ότι τα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού θα είναι εντάξει απέναντι στους μπροστινούς του ΠΑΟΚ, δεν μου εμπνέουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη, έχουμε δει μεγάλα λάθη φέτος.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ