2014-12-03 14:38:00
Φωτογραφία για H Γαλλία βάζει ... φρένο στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα
«Ήταν λάθος». Αυτή την χαρακτηριστική ατάκα χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός της χώρας Manuel Valls... επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας είναι αποφασισμένη να το αλλάξει αυτό.

Νέοι φόροι στο ντίζελ και κίνητρα για την αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων, είναι οι παρεμβάσεις στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα ρύπανσης της ατμόσφαιρας στις μεγαλουπόλεις και ειδικά στο Παρίσι.

Η Γαλλία ήταν από τις χώρες της Ευρώπης που ευνόησε τους ντίζελ κινητήρες. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το 80% του στόλου των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην χώρα να είναι πετρελαιοκίνητα.

«Αυτό ήταν ένα λάθος, που θα πρέπει ανατρέψουμε σταδιακά, με έξυπνες πρωτοβουλίες, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις πραγματικές συνθήκες», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης αναμένεται να αυξηθεί κατά 2 λεπτά το λίτρο από το 2015 και, τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση πρωτοβουλιών αντικατάστασης των πετρελαιοκίνητων οχημάτων.


Μάλιστα, η υπουργός Ενέργειας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εξήγγειλε ήδη ένα πρόγραμμα απόσυρσης με επιδότηση 10.000 ευρώ όλων εκείνων των καταναλωτών που θα επιλέξουν να αντικαταστήσουν το πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που έχουν στην κατοχή τους με ένα ηλεκτρικό.

Να σημειωθεί, ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανάλογη πολιτική ε τη Γαλλία, ενώ, αφενός η χαμηλή κατανάλωση και το μικρότερος κόστος συντήρησης και αφετέρου η χαμηλότερη τιμή του ντίζελ σε σχέση με την βενζίνη, αποτελούν μεγάλο δέλεαρ για τους καταναλωτές. Ειδικά, τώρα, που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ