2014-12-11 10:26:45
Φωτογραφία για Τραγικός ο απολογισμός της κακοκαιρίας - Νεκροί και οι δύο αγνοούμενοι
Τραγικός είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας, καθώς δύο ακόμη συμπολίτες μας προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών.

Συγκεκριμένα νεκρός ανασύρθηκε και ο δεύτερος αγνοούμενος στο Άσπρο Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι, στη διάρκεια της νύχτας, ΙΧ στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, προερχόμενο από τα Σκόπια, έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο στο Κιλκίς.

Και οι δύο άνδρες που αγνοούνταν στον Γαλλικό ποταμό και στην περιοχή Άσπρο Κιλκίς, δυστυχώς ανασύρθηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν, λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Πέμπτης, το άψυχο κορμί του άτυχου 60χρονου ανάμεσα σε κλαδιά δένδρων στον Γαλλικό ποταμό. Είχαν προηγηθεί ολονύχτιες έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας. Άγνωστο παραμένει πως ο άτυχος άνδρας βρέθηκε μέσα στο «φουσκωμένο» ποτάμι.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει το απόγευμα της Τετάρτης πως είδαν τον 60χρονο να είναι γαντζωμένος από ένα δέντρο και ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς η προσέγγιση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη
. Μάλιστα, ανέφεραν πως επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν, ωστόσο ο ίδιος τους απέτρεψε, λέγοντάς τους πως «το νερό βαθαίνει επικίνδυνα και πρέπει να μείνουν μακριά του». Όταν το κλιμάκιο των πυροσβεστών έφθασε στο σημείο, ο άτυχος άνδρας είχε ήδη παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να κατεβαίνει μεγάλος όγκος νερού από την κοίτη του Γαλλικού ποταμού και η διάβασή του σε αρκετά σημεία να είναι αδύνατη και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Λίγο αργότερα τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν νεκρό και ακόμη έναν άνδρα στην περιοχή Άσπρο Κιλκίς. Το θύμα επέβαινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μαζί με ακόμη έναν συνεπιβάτη όταν για άγνωστο λόγο έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο. Ο Σκοπιανός οδηγός κατάφερε και βγήκε ζωντανός. Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο και με τον Έλληνα συνεπιβάτη του.

Το πτώμα του 48χρονου εντοπίστηκε λίγο μετά τις 08.30 σήμερα το πρωί από τους διασώστες.

Όπως έγινε γνωστό, το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε μαζί μ' έναν ακόμη άνθρωπο, προερχόμενο από τα Σκόπια, έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας ήταν μεγάλη.

Επιδείνωση της κακοκαιρίας. Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα φαινόμενα

Βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, και σημαντική επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στη Βορειοδυτική Μακεδονία, από 5 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 στην Ήπειρο, από 11 έως 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ, οπότε σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 7 με 8 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ κατά τόπους σε πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς, ενισχυόμενοι τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με λίγες βροχές ή καταιγίδες και σημαντική επιδείνωση του καιρού το βράδυ με ισχυρές βροχές και πιθανόν καταιγίδες, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Πηγή: madata
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ