2014-12-12 18:29:08
Φωτογραφία για Ηλεία: Ένα πιάτο φαγητό ζητούν 417 οικογένειες
Σημαντική προσπάθεια καταβάλει η νέα διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας, προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο της και παράλληλα έχει εστιάσει στο να κινητοποιήσει φορείς και πολίτες προκειμένου να συνδράμουν από την πλευρά τους στην κατεύθυνση του να βοηθηθούν άνθρωποι που χρειάζονται τη στήριξή μας.

Ήδη, ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Μάκης Παναγιαννόπουλος και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ντακούλιας, έχουν αποστείλει επιστολή σε τράπεζες, φορείς και ιδρύματα, προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια που γίνεται για τη στήριξη και σίτιση 417 οικογενειών του δήμου Ήλιδας, ενώ αναγκαία είναι και η απόκτηση ενός μεταφορικού μέσου που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην απρόσκοπτη λειτουργία των προγραμμάτων της Επιχείρησης.

Επιστολή σε τράπεζες και φορείς

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση δραστηριοποιείται στην εφαρμογή πολιτικών τοπικής εμβέλειας και στη συμμετοχή σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας, της τρίτης ηλικίας και των λοιπών ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων και ήδη σε καθημερινή βάση σιτίζει 40-50 άτομα, ενώ παρέχεται στέγη σε πέντε εξ’ αυτών.


Δυστυχώς όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, σε καθημερινή βάση πλέον η Επιχείρηση λαμβάνει αιτήσεις- εκκλήσεις για παροχή τροφίμων σε άπορες οικογένειες, αλλά και αιτήσεις για σίτιση- στέγαση των πιο ευπαθών ομάδων και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα η Επιχείρηση έχει συγκεντρώσει αιτήσεις και δικαιολογητικά, τα οποία έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί, για παροχή τροφίμων από 417 οικογένειες, οι οποίες δεν λαμβάνουν οικονομική βοήθεια ή επιδόματα από το κράτος ή από άλλους φορείς πρόνοιας.

Το κόστος σίτισης με παροχή τροφίμων για κάθε οικογένεια υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 150 ευρώ μηνιαίως, δυστυχώς όμως η Επιχείρηση δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει αυτές τις ανάγκες από ίδιους πόρους.

Γι’ αυτό και με την επιστολή της ζητά οικονομική και υλική ενίσχυση- αρωγή ή οποιουδήποτε ποσού, με τη δέσμευση ότι από την πλευρά της Επιχείρησης θα γίνει η διανομή με βάση τα κοινωνικοοικονομικά στοιχεία της κάθε οικογένειας.

Παράλληλα, επισημαίνεται στην επιστολή ότι είναι αδήριτη ανάγκη για την Επιχείρηση να αποκτήσει ένα μεταφορικό μέσο τύπου VAN, έστω και μεταχειρισμένου, προκειμένου να εξυπηρετεί ηλικιωμένα άτομα για την ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική τους φροντίδα.

Ευχαριστίες

Στο μεταξύ, η Κοινωφελής Επιχείρηση συνεχίζει τις προσπάθειές της για τη στήριξη της οικογένειας που έχασε το σπίτι της από πυρκαγιά στην Οινόη και προ ημερών τους μετέφερε διάφορα έπιπλα.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο με ανακοίνωσή του εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο Ηλείας «ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ», για τη διάθεση των τροφίμων που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσής του στη βιβλιοθήκη, προς το Κέντρο Ημερήσιας Φύλαξης Ηλικιωμένων του δήμου Ήλιδας.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ