2014-12-15 19:38:13
Φωτογραφία για Ρωσία: Νεκρός γνωστός ηθοποιός, επικριτής του Πούτιν και της εμπλοκής στην Ουκρανία
Ο Ντεβοτσένκο ήταν γνωστός για τους ρόλους του σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές στη... Ρωσία και για τις εμφανίσεις του στο υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου Θέατρο Τέχνης της Μόσχας

Γνωστός Ρώσος ηθοποιός, σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου, βρέθηκε νεκρός υπό περίεργες συνθήκες στην οικία του στη Μόσχα.

Η σορός του Αλεξέι Ντεβοτσένκο, 49 ετών, βρέθηκε στο διαμέρισμά του στα βόρεια της ρωσικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομία και μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία.

«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι ο θάνατος του καλλιτέχνη είχε εγκληματικά αίτια», ανέφερε πηγή ασφαλείας.

Ο Ντεβοτσένκο ήταν γνωστός για τους ρόλους του σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές στη Ρωσία και για τις εμφανίσεις του στο υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου Θέατρο Τέχνης της Μόσχας.

Φίλος του φέρεται να τον βρήκε μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σπίτι του, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι βρέθηκε εντός της οικίας.


Σφοδρός επικριτής του Πούτιν

Η σκληρή κριτική την οποία ασκούσε ο ηθοποιός στο καθεστώς του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν αναμένεται να πυροδοτήσει πολλά σενάρια γύρω από τον θάνατό του.

Το 2011, ο Ντεβοτσένκο είχε αρνηθεί να λάβει δύο κρατικά βραβεία για τις εμφανίσεις του, καθώς δεν ήθελε να τα παραλάβει από τα χέρια του κ. Πούτιν, δηλώνοντας ότι «θα ντρεπόταν».

«Έχω απηυδήσει με όλα αυτά τα τσαρικού τύπου πράγματα», είχε γράψει τότε στο ιστολόγιό του. «Με τα ψέματα, τις συγκαλύψεις, τη νομιμοποίηση της κλεψιάς, τις μίζες και τους άλλους ‘’θριάμβους’’ του καθεστώτος».

Το 2010, είχε καλέσει τους συναδέλφους του να μποϊκοτάρουν «υπερπατριωτικά, σοβινιστικά, αντισημιτικά ή και φιλοσταλινικά έργα σε κινηματογράφο και τηλεόραση», καθώς και προπαγανδιστικά ντοκιμαντέρ.

Τους είχε καλέσει επίσης να μην μιλούν «στα ψευδόμενα και ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης» και να μην λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις υπό τη σκέπη του Κρεμλίνου.

Ήταν μέλος του Ενωμένου Μετώπου των Πολιτών, οργάνωσης της αντιπολίτευσης.

Τον Μάρτιο, είχε υπογράψει ανοικτό γράμμα Ρώσων εργαζόμενων στον κινηματογράφο ενάντια στην ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ