2014-12-17 09:47:17
Φωτογραφία για PALMOS ANALYSIS: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 6 ΜΟΝΑΔΕΣ
Με 6% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Palmos Anlysis για το Tvxs.gr, ενώ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η διαφορά με τη Ν.Δ. ανέρχεται στις 7,5 μονάδες. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται οριακά αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ωστόσο περισσότερο ενισχυμένη εμφανίζεται η Ν.Δ. που φαίνεται να αυξάνει σημαντικά την συσπείρωσή της. Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το αν η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ωστόσο η πλειονότητα δηλώνει πως αν διεξαχθούν πρόωρες εκλογές τότε το καλύτερο θα είναι να προκύψει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτικών για τις πολιτικές εξελίξεις, τις παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και τα τρομολαγνικά σενάρια που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

 Για την παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που δήλωσε πως προτιμά «οικεία πρόσωπα» στην εξουσία στην Ελλάδα και πως οι Έλληνες γνωρίζουν καλά τι θα σήμαινε μια «λανθασμένη έκβαση των εκλογών», το 74% δήλωσε πως θεωρεί αθέμιτη τη δημόσια δήλωσή του, ενώ το 64% απάντησε πως διαφωνεί και με την ουσία της τοποθέτησής του. 


Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων ώστε να επιτευχθεί και μια νέα συμφωνία με την τρόικα, το 75% δήλωσε πως κάτι τέτοιο είναι πιθανότερο να συμβεί σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Ν.Δ, έναντι 58% που δήλωσε πως αυτή είναι μια πιθανή εξέλιξη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα, το 92,5% δηλώνει πως δεν θα το ψηφίσει. Ως πιθανοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται περίπου το 5% των ερωτηθέντων. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ