2014-12-19 01:07:05
Φωτογραφία για Μέριλ Στριπ: «Όλοι με θέλουν... μάγισσα»
«Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...». Η φράση δεν αρμόζει στο μιούζικαλ «Τα Μυστικά του Δάσους», ένα παραμύθι διαφορετικό από τα άλλα, με τα υλικά αντιστροφής γνωστών παραμυθιών των αδελφών Γκριμ -από την Κοκκινοσκουφίτσα και τη Σταχτοπούτα έως τον Τζακ και τη φασολιά- στα έμπειρα χέρια του συνθέτη Στίβεν Σοντχάιμ να σημειώνει θεατρικές επιτυχίες από το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1987 και τώρα να είναι έτοιμο να κατακτήσει τη μεγάλη οθόνη.

Την εκδικητική μάγισσα του παραμυθιού, που υπάρχει και ως βιβλίο από τον συνεργάτη του Σοντχάιμ, Τζέις Λαπίν, υποδύεται η Μέριλ Στριπ. Η μάγισσα είναι αυτή που ζητάει από έναν άτεκνο φούρναρη και τη σύζυγό του να μαζέψουν μαγικά αντικείμενα από διάφορα παραμύθια προκειμένου να αντιστρέψουν την κατάρα στο οικογενειακό τους δέντρο, θέτοντας έτσι σε κίνηση την ιστορία.

«Οταν έγινα 40, μου προσέφεραν τρεις ρόλους μαγισσών μέσα σε έναν χρόνο. Καμία άλλη προσφορά. Τρεις προσφορές για να παίξω μια μάγισσα, κανένα ερωτικό ενδιαφέρον, καμία γυναίκα επιστήμονα ή ηρωίδα, τίποτα για να σώσω τον κόσμο», σχολιάζει σήμερα με χιούμορ η κάτοχος τριών Οσκαρ ηθοποιός που αποφάσισε τελικά να υποδυθεί μια μάγισσα στα 65 της.


Το πειραγμένο παραμυθένιο μιούζικαλ, «Into the Woods» είναι από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, ανήκει παραδόξως στο παραδοσιακά συντηρητικό στούντιο της Ντίσνεϊ και θίγει σκοτεινά θέματα, όπως ο θάνατος, η απιστία και η γονεϊκή εγκατάλειψη, ενώ διαθέτει τον έμπειρο Γκάρι Μάρσαλ στην ενορχήστρωση της σκηνοθεσίας και ένα καστ πολλών αστέρων (Τζόνι Ντεπ, Εμιλι Μπλαντ, Αννα Κέντρικ) γύρω από τη Στριπ, με βλέψεις για Χρυσές Σφαίρες και Όσκαρ.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει την Πρωτοχρονιά στις ελληνικές αίθουσες.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ