2014-12-19 02:33:14
Φωτογραφία για Στο πλευρό της άξιας Έλενας Σερεπίσου: Το κοινωνικό σπίτι ΑΓΑΠΩ μας χρειάζεται... [photos]
Πριν λίγες μέρες πήρα το θάρρος να συναντήσω από κοντά μια γυναίκα που συνάντησα τυχαία...για την ακρίβεια όχι τυχαία αλλά από τύχη Η γυναίκα αυτή ονομάζεται Έλενα Σερεπίσου η οποία έχει τη δύναμη να στηρίζει οικογένειες που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πριν κάποια χρόνια με τη δύναμη ψυχής που τη διακρίνει πήρε την απόφαση με προσωπικό κόπο και μεγάλο πείσμα να δίνει το χέρι της σε όσους τη χρειάζονται.

Έτσι δημιούργησε στη Ζοφριά, στα Άνω Λιόσια, το κοινωνικό σπίτι «ΑΓΑΠΩ».

Τι είναι όμως το κοινωνικό σπίτι «ΑΓΑΠΩ»;

Είναι ένας μικρός χώρος που έχει τη δύναμη να βοηθάει μεγάλο αριθμό οικογενειών,στο σύνολο πάνω από 80!

Τι χρειάζονται αυτές οι οικογένειες και πως φροντίζει η Έλενα να τους τα παρέχει;

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι καταστάσεις που βιώνουν πολλές οικογένειες δεν τους επιτρέπουν να έχουν ούτε τα απαραίτητα, από ένα πακέτο μακαρόνια μέχρι ένα μπουκάλι λάδι.Πόσο απλό μπορεί να ακούγεται αλλά πόσο περίπλοκο είναι στη ουσία όταν ακούς και μετά βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια  πως είναι πραγματικά γεγονότα και πως δεν συμβαίνουν σε ένα μέρος εκτός Ελλάδος.


Έτσι το κοινωνικό σπίτι "ΑΓΑΠΩ"  δίνει την ευκαιρία σε οικογένειες να προμηθευτούν ρούχα, τρόφιμα και γενικότερα κάθε είδους υλικό αγαθό που θα τους ανακουφίσει έστω και για λίγο.

Η Έλενα φροντίζει για όλα αυτά...

Στη συνάντηση που είχα με την Έλενα κατάλαβα πόσο δυνατή είναι και πόσο αγαπάει αυτό που κάνει από το τρόπο που μου μιλούσε όταν μου περιέγραφε το τρόπο που προμηθεύεται όλα όσα χρειάζονται οι οικογένειες.Τα μάτια της δεν έβγαζαν κούραση αλλά μια σπίθα που έλεγε πως εγώ είμαι εδώ για αυτές τις οικογένειες και όσο μπορώ εγώ θα είμαι δίπλα τους και θα τους στηρίζω

Δυστυχώς όμως οι οικογένειες αυξάνονται οπότε και οι απαιτήσεις αλλά αυτό δε σημαίνει πως το βάζει κάτω...Αντιθέτως,δε διστάζω να σας πω πως με συγκίνησε και δε μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου σκεπτόμενη τα όσα κάνει και πόσα θα ήθελε να κάνει αλλά είναι λογικό οι δυνατότητες πλέον να είναι περιορισμένες.

Γι΄αυτό όλη ομάδα του tromaktiko θα ήθελε να σας ευαισθητοποιήσει και να σας πει πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε όλοι έστω και με τον πιο απλό τρόπο...
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ