2014-12-19 03:00:09
Φωτογραφία για Απλοποιούνται οι προτελωνειακές και τελωνειακές διαδικασίες
 Τροπολογία - προσθήκη κατατέθηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Ανάπτυξης με την οποία προωθούνται διατάξεις που στοχεύουν στη διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου. Μέσω αυτής απλοποιούνται, οι προτελωνειακές και τελωνειακές διαδικασίες και παρατείνεται η προθεσμία υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011 μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016.

 Παράλληλα προβλέπεται η αναβάθμιση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), το οποίο θα φιλοξενεί τρία νέα πεδία δεδομένων στα οποία θα καταχωρούνται όλοι οι εξαγωγείς, ο αριθμός EORI που έχουν αποκτήσει σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο τελωνειακό - ενωσιακό δίκαιο καθώς και οι έμποροι - παραγωγοί προϊόντων διπλής χρήσης.

Εισάγεται, επίσης, ο θεσμός του Εγκεκριμένου Εμπόρου Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών στο πρότυπο του θεσμού του Μητρώου Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ), αποσαφηνίζονται πλήρως οι υποχρεώσεις των εξαγωγέων προϊόντων διπλής (διττής) χρήσης και καθιερώνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης και έκδοσης του Πιστοποιητικού Καταγωγής με χρήση ψηφιακής υπογραφής.

Τέλος, προωθείται προς δημοσίευση υπουργική απόφαση με την οποία παρατείνεται έως την 30-6-2015 η προθεσμία εντός της οποίας δύναται να προκαταβληθεί το 100% της εγκεκριμένης ενίσχυσης για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στους ν.3299/2004 και 3908/2011.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ